enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5424
EURO
34,8865
ALTIN
2.433,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BEYCİLER MAHALLESİ’NDE İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

BEYCİLER MAHALLESİ’NDE İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI
A+
A-

Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar ekibiyle birlikte Beyciler Mahallesi’nde imar barışı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çayırdere Mahallesi’nden başlayan imar barışı konulu bilgilendirme toplantılarının bir diğerini Beyciler Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Teknik ekibiyle birlikte mahalle ziyaretleri yaparak, imar barışı konusunda vatandaşı bilgilendiren Başkan Işıklar, kentin planlı büyümesi ve tarım topraklarının korunmasına vurgu yaparak, vatandaşlardan gelen soru ve önerileri dinledi.

 

 

IŞIKLAR: “TOPRAKLARIMIZI KORUMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

İmar barışındaki önemli hususlara dikkat çeken Işıklar: “İmar barışı ile ilgili çıkan bu düzenleme Türkiye’nin gündeminde yer etti. 90 yıldır hak bekleyen vatandaş, “Ben tapumu alamadım imar barışı bana değil de, yandaki komşuya mı?” diye soruyor. İmar barışı dediğimiz konunun belediye olarak bizimle ilgisi yok. Müracaat kısmında belediye yok ama arazi ve sorumluluğu ilçemiz sınırlarında olduğu için birinci derece biz sorumluyuz. Bu kanunla ruhsatlı yapılara yapı kayıt belgesi verilmesi ile sorun çözümü planlanmış. Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat engeline aykırı yapılmış alanlardaki tüm yapılar imar barışı kapsamına giriyor. Müracaat e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor ve süre 30 Ekim tarihine kadar devam ediyor. Örneğin; Beyciler Mahallesi’nde bir eve çatı yapılmıştır ama kat belgesi alınamıyordur veya dükkânını biraz genişletmiştir imar mevzuatına uymuyordur imar barışı sadece bunlarla sınırlanmış olsaydı daha vicdani olabilirdi. Proje çok büyük tutuldu ve bunu kötüye kullananlar tarım topraklarında 2 katlı binayı 15 günde yapıp, hatta hazine arazisinin üstüne yaparak milli emlak veya yol terki üstündeki bir binaya dahi belge alabiliyor. Sıkıntı şurada; 35 mahallede bir kat çıkmak için mağdur olan bir sürü vatandaşımız oldu ama bu iki katlı binayı yapan yapı kayıp belgesini aldı. Vatandaş bu adaletsizliği bize soruyor. Yasa çıktıktan sonra 9 ayda bina yapmaya çalışan arazi mafyaları da var. İstanbul’da beton bloklardan bunaldım burada bir arazi bulayım rahatlayayım diyorlar, orayı yaşanmayacak hale getiren zihniyet, burayı da nefes almaz hale getirecek! Ben Tarım Sit Alanı dediğimde yanlış anlaşıldı. O topraklarda bir şey yapılmayacak sandılar tam tersi amacına uygun akıllı tarım, teknik tarım ile araştırma yapılarak olması gerektiği gibi, zenginlik, vaha haline getirmeye çalışan bir tarım sisteminden bahsediyoruz.  Biz Türkiye’de ilk defa Tarım Lisesi kuran bir belediyeyiz. Bu toprakların korunması varken imar barışı adıyla 9 ayda bina yapmaya çalışanlara karşı da topraklarımızı koruma tutumumuzu da sürdüreceğiz! Yıllardır bu mücadeleyi veriyoruz. Ekonomik kriz ancak üretimle aşılabilir. Burayı yağmalamaya çalışanlara karşı hepimiz dikkatli olacağız” şeklinde konuştu.

 

HAS TEKNİK BİLGİ VERDİ

Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, sunum üzerinden imar barışı süreci hakkında teknik bilgiler verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.