enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ KAYMAKAMI TOLGA TOĞAN, AFAD ACİL MOBİL UYGULAMASINA DA DİKKAT ÇEKTİ

SİLİVRİ KAYMAKAMI TOLGA TOĞAN, AFAD ACİL MOBİL UYGULAMASINA DA DİKKAT ÇEKTİ
03.03.2022
109
A+
A-

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle ilçemizde bu alanda yürütülen çalışmalar medya mensupları ile paylaşılırken, Silivri Kaymakamı riskin net, alınması gereken tedbirlerin de belli olduğunu vurguladı. Toğan, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik bilincin arttırılması ile etkilenme derecesinin azalacağını ifade etti. Toğan ayrıca AFAD Acil mobil uygulamasına da dikkat çekti.

Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda basın mensuplarına AFAD’ın uygulamalarıyla ilgili videolu bir sunum yapılırken, Silivri’de gerçekleştirilen afetle mücadele çalışmaları hakkında da bilgiler verildi. Afet Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Uğur Tozlu’nun, merkezin çalışmalarıyla ilgili yaptığı sunum ve bilgilendirmelerle başlayan toplantı, yapılan konuşmalar ile devam etti. Toplantıda konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “1-7 Mart Deprem Haftası’nda geniş kitlelerin depremle ilgili bilinç edinmeleri için bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Ne kadar fazla kişiye ulaşabilirsek bunu Silivri için bir kazanç olarak görüyoruz. Silivri’de afetler konusunda birçok çalışma yürütülüyor. Olası bir afete etkilerini en aza indirmek için hazırlıklı olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da sivil toplum örgütlerimizin de bu konuda mutlaka bilinçlenmesi gerekiyor. Başkanımız Volkan Yılmaz’ın da ifade ettiği gibi ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda vatandaşlarımıza afet bilinci ve farkındalık eğitimleri veriyoruz. İstanbul içerisinde bu işi en hızlı, en ivmeli şekilde yapan ilçe biziz. Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm basın mensuplarımıza da bugün burada oldukları için, deprem farkındalığı oluşturmak adına sundukları ve sunacakları kıymetli katkılar için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir

Bir 6 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

“KİPTAŞ’A VE TOKİ’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI YAPIYORUM”

AFAD ACİL MOBİL UYGULAMASI’NI MUTLUKA İNDİRİN!

Toplantıda vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla AFAD Acil mobil uygulaması geliştirildiği ifade edilirken, tüm IOS ve Android kullanıcılarının yararlanabileceği uygulama, App Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirilebildiği anlatıldı. Uygulamaya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı; “Afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması,  yerli ve milli bir yazılım olarak öne çıkıyor. Kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan AFAD Acil mobil uygulamasında,  tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları gibi özelliklere ulaşmak son derece kolay.

HABERİN VİDEOSU:    https://www.facebook.com/100002143644502/videos/697707874553323/ 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.