enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE ARSA SATAN EV ALDI, FİYATLAR FIRLADI

SİLİVRİ’DE ARSA SATAN EV ALDI, FİYATLAR FIRLADI
25.08.2015
120
A+
A-
Hurriyetemlak.com Kasım 2013 Emlak Endeksi’ne göre, İstanbul’un son 1 ayda konut fiyatları en çok artan ilçeleri arasında Silivri birinci sırada. İlçede fiyatlar tam yüzde 21.8 oranında artış gösterdi. Bölgede gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Nokta Gayrimenkul’den Ercan Poyraz, “Trakya’da kış aylarına girerken arsayı satan ev alıyor. Her kış burada fiyatlarda bir artış söz konusu olur. Ancak bu sene yeni projelerin de hızla devreye girmesiyle artış epey yüksek oldu. Metrekare fiyatları şu an 1.500 TL ile 1.800 TL seviyelerinde. Yılbaşından sonra 2 bin liralara gelmesini bekliyoruz.” dedi.
Silivri’de kısıtlı bir bölgenin imara açık olduğunun ve talebin her geçen gün artttığının altını çizen Poyraz, en çok talep alan bölgelerin Fenerköy, Alipaşa, Küçükkılıçlı, DEğirmenköy, Çanta, Gazitepe ve Kavaklı olduğunu ifade etti. 

Yeni projeler ortalamayı yükseltti
Silivri’de son dönemde birçok yeni projenin başladığına dikkat çeken Remax Selin Gayrimenkul Danışmanı Ayhan Tutçu, “Bölgede yeni projeler peş peşe geliyor. Yapılan binaların kalitesi yükseldi ve fiyatları eski binalara göre epey yüksek. Bu da ortalama metrekare fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Zaten alım yapmak isteyenlerin ilk sorudğu soru depremden önce mi sonra mı yapıldığı. Dolayısıyla insanlar yeni ve depremden sonra yapılan iskanlı binalara yöneliyorlar. İki sene içerisinde bitecek projelerle birlikte bölge bambaşka bir kimliğe kavuşacak.” dedi.
Arsa fiyatlarında da bir artış söz konusu olduğunu ifade eden Tutçu, “2 sene önce 500 lira istenen arsalar 750 liralara ulaştı.” diye konuştu.
Nagihan ARAT/Hurriyetemlak.com
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.