enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Termik Santrale Karşı Mücadele Sürüyor

Termik Santrale Karşı Mücadele Sürüyor
15.12.2016
114
A+
A-

Çerkezköy ve Silivri’de yapılması planlanan termik santrale karşı mücadeleler devam ediyor. Bu mücadeleler kapsamında Kuzey Ormanları Savunması üyeleri dün Silivri Çevre Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dün Silivri Çevre Derneği’ne gerçekleştirilen ziyarete, Kuzey Ormanları Savunması’ndan Başar Toros, Rüya Kurtuluş, Çiçek Hızar ve Çağdaş Öztürk ile İğneada Çevre Derneği’nden Yaşar Mersin katıldı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu misafirleri karşıladı. Tanışma faslının ardından Kuzey Ormanları Savunması üyeleri çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra, Silivri ve Çerkezköy arasına yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ve Atık alanı hakkında konuşuldu. Grup üyeleri termik santralin 5500 dönüme yakın tarım ve orman arazisinin ve yeraltı su kaynaklarını yağmalayıp kirli enerji tesislerine kurban edeceğini ve Trakya’nın göbeğine yapılması düşünülen bu santralin İstanbul’un ve Tekirdağ’ın çok büyük bölümlerini kirletip, buralarda yaşamı imkânsız hale getireceğini ve buna karşı Çevre Dernekleri ile birlikte mücadele edilmesi gerektiğini savundu. Kuzey Ormanları Savunması ve Silivri Çevre Derneği, kömürlü termik santrallere karşı birlikte mücadele etmeye karar vererek yol haritalarını belirlediler. Bundan sonra köy muhtarlarıyla, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ve özellikle santralin yapılacağı Çayırdere köylüleri ve çevresindeki Beyciler, Büyükçavuşlu, Sayalar ve Danamandıra köylüleriyle ve Çatalca’nın Hallaçlı köylüleriyle bire bir santralin zararları üzerine görüşmeye karar verdiler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.