enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4534
EURO
34,7838
ALTIN
2.439,26
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Türkiye’de Örnek Bir İşin Başlangıcını Yapacağız

Türkiye’de Örnek Bir İşin Başlangıcını Yapacağız
22.10.2015
104
A+
A-

Normal şartlarda hayatını sürdürebilecek kadar gıdayı temin edemeyen, beslenmelerini gerçekleştiremeyen dul, yetim, kimsesiz ve yaşlılar; kaza ya da kronik hastalıklar sonucu iş göremez hale gelen ailelere; gıda, temizlik ve giyim temin etmek için kurulan Gıda Bankacılığı Sistemi’ni başlatan Beylikdüzü Belediyesi, örnek bir hizmete start verdi. Açılışını katılımcılar ve çocuklarla birlikte yapan İmamoğlu, sosyal hizmet anlayışının güçlü bir yansıması olan bu projeyle ilgili yaptığı konuşmada, “Bu işin ortağı olmaktan gurur duyduğum El El Yaşam Derneği’mize ve tüm sivil toplum kuruluşu üyelere teşekkür ediyorum. Mekan küçük sayılır belki ama yüreği çok büyük bir yerin açılışını yapıyoruz. Az önce Kent Konseyi başkanımız Elif Necla Türkoğlu, bir çocuğumuz gofreti ile geldi dedi. Bu çok değerli.Kim neyi paylaşmak istiyorsa maneviyatıyla onu paylaşabileceği bir alan” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de Örnek Bir İşin Başlangıcını Yapacağız”

İmamoğlu ayrıca, “Bir elin verdiğini diğer elinin görmeyecek şekilde işlerin yürümesi toplumun değerleri açısından çok önemli. Özellikle bugünden sonra hassasiyetle yardımlaşma süreci yaşayacağız. Temel ihtiyaç unsurları takip edilecek ve buraya bağışçılardan katkılar sunulacak. Türkiye’de örnek bir işin başlangıcını yapacağız. Değerli iş adamlarımız, gençler, vatandaşlar, milletvekili adaylarımız buraya katkı sunuyor. İhtiyacı olan vatandaşlar, kayıtlı bir şekilde temel gıda ve ev malzemelerini teslim alabilecekler. Burası bizim vicdanımızın evi. Böyle büyük kentlerde bu tarz yerleri beslersek huzur içinde yaşarız. Hiç kimse evinde açken biz tok uyumamış oluruz. Bu güzel vicdan yuvasını sizlere emanet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Mekanı katılımcılarla birlikte gezerek, raflarda yer alan ürünleri inceledi.

Gıda Bankası özellikle bağışlanan veya hibe edilen, insan sağlığına uygun her türlü gıdayı tedarik ederek, uygun şartlarda depolanması ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağlamak amacını taşıyor. İhtiyaç duyulan sağlıklı gıdaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında dil, din, ırk, siyasi görüş ayrımı yapılmadan tüm ihtiyaç sahiplerinin eşit biçimde yararlanması hedefleniyor.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.