enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5845
EURO
35,0501
ALTIN
2.458,97
BIST
9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dünya Gezilir, Konya Görülür…

A+
A-

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Medeniyetimize Yön Veren Şehirler” projesi… Medeniyet şehrimiz: Konya!

Özgün Projemiz: Medeniyetimize Yön Veren Şehirler

Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak 2023 İstanbul Vizyon projelerinin yanında özgün projelerimizi de etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Bu projelerimizden biri, Medeniyetimize Yön Veren Şehirler. Proje kapsamında Konya, Bağdat, Kudüs, Bakü Ankara gibi medeniyet şehirlerimizi çok yönlü tanıma ve tanıtma fırsatımız oluyor.

Mevlana Şehri:Konya

Hoşgörünün, kardeşliğin, Mevlana´nın, Nasrettin Hoca´nın ve daha nice zenginliğin şehri Konya´yı Silivri MTAL´nin hazırladığı programda çeşitli etkinliklerle tanıdık. 14 Mart´ta gerçekleşen programa İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Ay, Şube Müdürümüz Sayın Erdal Aslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Ev sahibi Okul Müdürü Sayın Musa Kalay tarafından bütün misafirlere Konya´nın yöresel yemeği etli ekmek ikram edildi.

Konya´ya Dair Her Şey

Programda Nasrettin Hoca bir skeçle anlatılırken Mevlana ile ilgili bölümde semazen gösterisi eşliğinde Edebiyat Öğretmeni Mahmut Semerci tarafından “Etme” şiiri seslendirildi. Büyük beğeni toplayan etkinliğin önemli bir parçasını Çağrıbey Ortaokulunda müzik öğretmeni olan Volkan Yaran´ın Konya müziği hakkındaki sunumu ve türkü dinletisi oluşturdu.

Etkinlik bitiminde kısa bir konuşma yapan İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Ay, Konya tanıtım programında emeği geçen okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.