enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AŞURE GEÇEN YIL 8, BU YIL 2 TL

AŞURE GEÇEN YIL 8, BU YIL 2 TL
A+
A-

Gündeme gelen ve defalarca kez sorulmasına rağmen Çorlu Belediyesi’nin geçen yıl 8 TL’ye satın aldığı bir kişilik aşureyi “Bu yıl nasıl 2 TL’ye yaptırdınız” sorusuna, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan yine cevap gelmedi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana sürekli olarak tartışma konusu haline gelen ve bir türlü açıklanamayan, bir kişilik aşurenin 8 TL’ye satın alındığı Çorlu Belediyesi’nde bu yıl bir kişilik aşure 2 TL’ye satın alındı. Başkan Ahmet Sarıkurt, düzenlendiği basın toplantısında yine hedef saptırarak 8 TL’lik aşureye cevap veremedi.
Trakya’nın en büyük Aşevi Çorlu’da olmasına rağmen “Aşureyi neden satın alıyorsunuz?” sorusuna Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Arzu ettiğiniz anda kalem kalem bunları hesaplattırırım. Vatandaş ürettiğinde kaça mal oluyor, biz ürettiğimizde kaça mal ediyoruz. Bunları kalem kalem çıkartırım. Aşure üzerinde bu kadar dururken bu şehrin toprakları satılıyor, bundan bahsetmiyoruz. TOKİ 42 dönüm arazi satıyor. Benim göreve geldiğim Mayıs ayından itibaren neredeyse 150 milyon liraya yaklaşan arazi satışları yapılıyor. Bunları konuşmuyoruz. Etrafımızda sağlığımızla ilgili, maden sahalarıyla ilgili bunları konuşmuyoruz. Aşure 8 TL’ye mi olur? 2 TL’ye mi olur, bunu konuşuyoruz. Yine konuşuruz, itirazım yok. Kalem kalemde anlatırım nasıl olduğunu, onlar hususunda hazırlıklıyız. Diğerlerine nasıl olsa bakması gerekenler bakıyor, kontrol etmesi gerekenler ediyor” dedi.

AÇIKLAYIN, NEYİ BEKLİYORSUNUZ?
Şimdi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a soruyoruz. Açıklamanızı arzu ediyoruz, kalem kalem açıklamanızı bekliyoruz, ancak 8 aydan bu yana açıklarım diyipte açıklamamanıza bir anlam veremiyoruz.
1- Geçen yıl tanesi 8 TL’ye yaptırılan ve o dönemde 8 TL’lik aşure fiyatını Tenis Kafe’de yaptığınız basın toplanısında uygun bulduğunuzu açıklamanıza rağmen aradan geçen 1 yılın ardından Türkiye’de her şeyin fiyatı hemen hemen yüzde 50 artmışken bu yıl nasıl oldu da bir kişilik aşureyi 2 TL’ye mal ettiniz?
2- Trakya’nın en büyük Aşevi Çorlu’da varken ve Çorlu Belediyesi’ne ait iken neden Çorlu Belediyesi aşure için hizmet alımı ya da ihale yaparak bunu satın alma yoluna gidiyor?
3- Geçen yıl 8 TL’ye alınan aşurenin bu yıl nasıl 2 TL’ye alındığını açıklar mısınız?
4- Geçen yılki aşurelere ejder meyvesi mi konuldu?
5- Aşure fiyatı yerine TOKİ tarafından satılan arsalardan bahsediyorsunuz, “Bunları konuşmuyoruz” diyorsunuz! Çorlu Belediyesi şimdiye kadar kaç arsa ve tarla sattı?
6- Geçen yıl 8 TL’ye yapılan aşureyle ilgili sorumlular ve yapanlar hakkında herhangi bir araştırmanız oldu mu? Yoksa konuyu sümen altı mı ettiniz?
GAZETECİLER SORUSUNUN CEVABINI ALAMADI
Konuyu sürekli olarak gündeme taşıyan ancak bir türlü yanıt alamadığını belirten Haber 282 Gazetesi sahibi Metin Engin; “Düzenlenen basın toplantısına katıldık, sormak isediğimiz sorular vardı ancak kendisini gazeteci zannedip de basın toplantısına çağırılan bir kişinin provokesi ile karşılaştık. Biz sorumuzu sorarız cevabını yetkili kişi verir. Oraya çağırılan sözde gazeteci sıfatıyla oraya gelmiş kişi cevap vermez. Sorularımızın sorulması bu şekilde engellendi. Aşure sorusunu sorduk ancak ona da tam olarak bir cevap alamadık. Kalem kalem anlatırım diyorlar ama anlattıkları birşey yok. Sadece bize siyaset yapıyorlar. Geçen yıl 8 TL’ye alınan aşure bu yıl nasıl oldu da 2 TL’ye alındı? Türkiye’de her şey yüzde 50 zamlanmışken bu yıl aşure artış göstereceğine indirim gördü. Basın toplantısında faturaları da sorduk ancak yine bir cevap alamadık. Bunların cevabını verecek olan şu anki Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tur” dedi.

Kaynak: Levent SİLİSTRE

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.