enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2476
EURO
34,7005
ALTIN
2.401,62
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KIRKPINAR’I ARATMADI

KIRKPINAR’I ARATMADI
10.06.2019
138
A+
A-

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşleri, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne olurken, güreşler Kırkpınar’ı aratmadı.

Balkanlarda yaşamış ve Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kazanmış dünyaca ünlü bir pehlivan olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan’ın adı Ergene’de yaşatılmaya devam ediyor. Her sene geleneksel hale getirilerek Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nin bu sene 6.’sı organize edildi.
Pazar günü yapılan güreşler öncesi Velimeşe Mahallesi’nde Ergene Belediyesi Hizmet Binası önünde buluşan Ergeneliler, açılışın ardından güreşlerin yapılacağı Velimeşe Korusunda bulunan güreş alanına kadar yürüdü. Açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri gerçekleştirdi. Açılışın ardından oluşturulan kortej Velimeşe Mahallesi’nde bulunan güreş alanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

‘ERGENE’Yİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ’
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel açılış konuşmasını gerçekleştirdi. “Ergeneyi daha iyi yarınlara taşımak, vatandaşın yaşam kalitesini ve mutluluğunu artıran birlik ve beraberliği güçlendiren hizmetlerle, yarınların umudu Ergene için hizmet yolcuğumuza devam ediyoruz” diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Faaliyetlerimizi bu sene ve önümüzdeki senelerde amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirerek, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent oluşturana dek yılmadan hızla devam edeceğiz. Biz Ergene Belediyesi olarak yaşamın her alanında sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Ergene halkımıza yaşatmak konusunda iddialıyız. Ergeneliler hizmetin en iyisini, en kalitelisini hak ediyor. Halkımızın bizden beklediği her alanda, her türlü sosyal organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Bu tür organizasyonların halkımızın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine faydası olduğunu inanıyoruz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN KREŞ, İKTİDAR PARTİSİNDEN STADYUM İSTEDİ
Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerinde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan talepte bulundu. Yüksel, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetlerimiz tüm hızıyla bu sene de devam ediyor ve edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız geçen dönem 11 ilçeye 11 okul yaptı. Bu dönem de 11 ilçeye 11 kreş yapılması için girişimlerde bulunmasını istiyoruz. İlk önce Ergene’den başlayacak şimdiden kendisine teşekkür ediyorum. Kreşimizin yeri de Ulaş Mahallemizde olacak. Salı günü meclisimiz var, arsayı Büyükşehir Belediyemize tahsis edeceğiz, yeri hazır projesi de hazır kreşimizi de hayata geçireceğiz. Biz her alanda çalışmalarımızı yapıyoruz, iktidar partisinin milletvekillerinden beklentimiz de Ergene’ye yakışır bir stadyum bekliyoruz. Buradan bunun talebini yapıyorum” dedi.
ERGENE TEKİRDAĞ’IN GÖZ BEBEĞİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in istediği kreşi yapma sözü verdi. Albayrak, “Ergene gelişmeye devam ederek Tekirdağ’ın göz bebeği ilçeleri arasında yerini almaya devam ediyor. Kurucu Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in de başarılarını takip ediyoruz sonuna kadar da kendisini destekliyoruz. Bizden bir talepte bulundu, bu kadar kalabalığın içinde de bize söz vermek düşer. İstedikleri kreş ve diğer yatırımları yapma sözünü vatandaşların huzurunda veriyorum. Bu güreşlerinde şanına yakışır şekilde geçeceğini düşünerek tüm Ergenelilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
KIRKPINAR’IN PROVASI YAPILDI
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin provasının Ergene’de yapıldığını ifade etti. Kızıltoprak, “Pehlivanlarımız Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin provasını Ergene’de yapıyorlar. Bu güzel müsabakaların sergilenmesinde emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabii ata sporumuzun yaşatılması gerekiyor, Ergene’miz bu konuda öncülük yapıyor. Bölgemizde 6 yıldır devam eden güzel müsabakaların sahnelendiği bir organizasyonun burada yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.

ÇEKİŞMELİ MÜCADELELERE SAHNE OLDU 
Konuşmaların ardından başlayan yağlı güreş müsabakalarında vatandaşların heyecanı doruktaydı. Güreşlerin başlamasıyla güreş alanında oturacak yer kalmadı. Kimi vatandaşlar güreşleri ayakta izlemek zorunda kaldı. Yağlı güreş müsabakaları boylar arası yarışmalar nefes kesilerek izlendi. Bütün boylarda dereceye giren pehlivanlara ödülleri taktim edildi.
BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI OLDU 
Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı Fatih Atlı aldı. Rakibi Recep Kara ile final mücadelesinde karşılaşan Fatih Atlı rakibini yenerek başpehlivanlığı aldı. Vatandaşların merakla beklediği final mücadelesinde nefesler tutuldu. İki güreşçi çim sahaya çıktığında ikisine de ilgi yoğun oldu. Pehlivanlar tribünleri selamlarken büyük alkış aldılar. Final mücadelesi sonucunda gülen taraf Fatih Atlı oldu.

Kaynak: Recep Karagöz 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.