enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ABAG Eğitim Programı Başladı

ABAG Eğitim Programı Başladı
28.09.2015
123
A+
A-

Avcılar Belediyesi’nin Afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında başlattığı ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) projesi eğitim toplantıları başladı.

Afetlere karşı hazırlık çalışmalarına hız veren Avcılar Belediyesi bir süre önce Afet Bilgi Sistemi’ni (ABİS) hizmete sunmuş, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu’nun açılışını gerçekleştirerek, ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) projesini başlatmıştı. ABAG projesi kapsamında her ayın son pazartesi günleri yapılacak olan eğitim toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

 

Depremin Ne Zaman ve Kaç Şiddetinde Olacağı Değil,

Ne Kadar Hazırlıklı Olduğumuz Önemlidir.

 

Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda saat 15.00’da gerçekleştirilen toplantıya katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Depremin ne zaman ve kaç şiddetinden olacağı değil, ne kadar Hızırlıklı olduğumuz önemlidir” dedi.

 

Başkan Dr. Toprak konuşmasının devamında, olası bir afete karşı bilgi ve eğitimin rolünün tartışılmaz olduğunu belirterek, “İlçemizde gönüllü bir yardım ekibi oluşturmak amacıyla, ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) projesini başlattık. Afet gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlarımızla her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz eğitim toplantılarıyla, olası bir depremde arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmak isteyen gönüllerimize, geniş bir eğitim programı düzenleyerek sistematik bir ağı oluşturuyoruz

Çağdaş ve uygar toplumlar organize olmuş toplumlardır. Eğitim, sanat ve kültürel çalışma alanlarında hız kesmeden gelişen Avcılarımız, sosyal sorumluluk projeleriyle de koordineli biçimde ilerlemektedir.  Sizler de ABAG eğitim seminerlerine katılarak afet gönüllüsü olup, olası bir afet anında bireylere ilk müdahaleyi yaparak sevdiklerinizin hayatını kurtarabilirsiniz.” dedi.

 

Gönüllü Örgütlenmeyle Depreme Hazırlık

Avcılar Belediyesi tarafından, yaşanacak olası bir afet durumunda ilçede yaşayan vatandaşlarla kurulacak bir iletişim köprüsü müdahaleleri çok daha etkin kılınması, afet durumunda yapılan ilk yardım çalışmalarına yardımcı olunması için kurulan ABAG projesine 18-60 yaş arasında vatandaşlar müracaat edebilecekler.

ABAG ekibine katılmak isteyenler Avcılar Belediyesi’nin www.avcilar.bel.tr web üzerinden, 0533 139 99 20 numaralı telefonu arayarak ve her ayın son Pazartesi günü düzenlenen eğitim programına katılarak müracaat edebilecekler.

 

Her ayın son Pazartesi günü saat 15.00’da Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda düzenlenen ABAG eğitimlerinde katılımcılara, afet bilinci ve hazırlık, temel arama-kurtarma, temel ilk yardım, afet psikolojisi, temel yangın söndürme vb. konularında eğitim veriliyor.

ABAG Eğitim Programı Başladı (5) ABAG Eğitim Programı Başladı (6) ABAG Eğitim Programı Başladı (7) ABAG Eğitim Programı Başladı (8)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.