enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2516
EURO
35,0191
ALTIN
2.439,25
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bilgi Yarışması’nın finalistleri oldu

Bilgi Yarışması’nın finalistleri oldu
A+
A-

İlçemiz en başarılı üç büyük devlet ortaokulu, 2019-2020 öğretim yılı Bilgi Kültür Yarışması’nda ilk üç dereceyi paylaştı.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı Bilgi Kültür Yarışması finali dün Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmanın Yürütme Kurulu’nda yer alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Aslan ve Can Cihangir Turan, Selimpaşa Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Dursun Yücel Akçay ve Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Levent Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şeflerinden Yaşar Soydemir ve diğer yetkililer, öğretmenlerden Adil Gedikli, Abdulhalim Irğar, Hatice Turan, Yakup Şentürk, Tuğba Şaşan ve Taylan Koğu’dan oluşan jüri ve sunuculuğunu üstlenen Müzik Öğretmeni İlhan Sıddık İnanç, öğrenci, öğretmen ve idarecilerin katılımıyla düzenlendi. Etkinlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşuyla başladı, akabinde İstiklal Marşımız okundu. Finale yükselen altı okulumuz; Çağrıbey Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Özel Odak Ortaokulu ve Özel Meva Ortaokulu takımları yerlerini aldı ve yarışma başladı. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Tarih, Din, Sosyal Bilgiler, Görsel Sanatlar, Beden, Müzik ve Genel Kültür olmak üzere öğrencilere toplam 20 soru soruldu. Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi dersinden olmak üzere üç sorunun cevapları itirazlara neden olurken, verilen yarışma arasında öğretmenler ve jüri arasında yapılan görüşme sonucunda uzlaşmaya varıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, yarışma sorularının hazırlanmasına ilişkin açıklamada bulundu. Yoruma açık olan ve iki cevabı olan Fen Bilgisi sorusu iptal edilerek yerine ek soru soruldu. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada altı okul takımı da başarılıydı ancak ilçemiz üç en başarılı devlet ortaokulu finalde ilk üç dereceye adını yazdırmayı başardı. Silivri Ortaokulu aldığı 90 puanla 1. , Ertuğrul Gazi Ortaokulu 85 puanla 2. ve Çağrıbey Ortaokulu takımı aldığı 80 puanla 3. oldu. Özel Odak Ortaokulu 75 puan, Özel Meva Ortaokulu 65 puan ve Gazi İmam Hatip Ortaokulu takımı 55 puan aldı. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı Bilgi Kültür Yarışması finalisti üç okul takımı öğrencilerine Başarı Belgeleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından takdim edildi. Okullarını final turuna taşıyan diğer okul öğrencilerine de hediyeler sunuldu.

Kaynak: http://www.silivrihurhaber.com/

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.