enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece Atletizmde de Çıtayı Yükseltti!

Büyükçekmece Atletizmde de Çıtayı Yükseltti!
23.12.2015
153
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi atletizm branşı için ilçe genelinde yetenek tespit çalışmaları başlattı. Proje kapsamında 15 binin üzerinde öğrenci taranacak.

 

Çeşitli testlerle yetenekli gençlerin belirlendiği çalışma için ilçe genelinde faaliyet gösteren okulların beden eğitimi öğretmenleri ile işbirliği yapıldı.

 

55 öğrenciye akademi yolu açıldı

 

İlk adımı 19 Mayıs Ortaokulu’nda atılan ‘Atletizm Yetenekli Öğrenci Seçimi’nde çocuk ve gençlerin fiziksel becerilerinin yanı sıra zihinsel ve duyumsal yetenek ve yatkınlıkları da tespit edildi. 19 Mayıs Ortaokulu’nda testlere katılan 353 öğrenci arasında 55 yetenekli öğrenci seçilerek Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesine katılmaları için çalışmalara başlandı. Yetenek testleri sonucu belirlenen öğrenciler haftanın 4 günü Atatürk Spor Kompleksi’nde Tayfun Demiralay ve Bahadır Özdilek yönetiminde atletizm çalışmaları yapacak. Burada eğitim gören öğrenciler daha sonra sürat, orta ve uzun mesafe koşuları, atmalar ve atlamalar gibi çeşitli alt branşlara yönlendirilecekler.

 

“Önemli bir fırsat”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede sporun gelişimi için her türlü desteğin verileceğine dikkat çekerek, “Sporun her alanında yetenekli gençlerin belirlenerek bu yeteneklerin başarıya dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecek.  Çocuklarımızı sokaktan kurtarıp ilgi duydukları spor branşlarına yönlendireceğiz. Alanında örnek teşkil eden Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bu anlamda çocuklarımız ve aileleri için önemli bir fırsattır” açıklamasında bulundu.

 

Uzman antrenörler nezaretinde

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, alanında uzman, üst düzey belgelere sahip antrenör kadrosu ile dikkat çekici nitelikte. Spor Akademisi’nde atletizmin yanı sıra futbol, kaleci eğitimi, voleybol, bisiklet ve okçuluk branşlarında da yetenekli gençler belirlenerek sporda en üst seviyelere çıkmaları ve Büyükçekmece’nin adını spor alanında da duyurmaları için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam edecek.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.