enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Öğrencilere yol gösterecek örnek proje

Öğrencilere yol gösterecek örnek proje
25.08.2015
91
A+
A-

Silivri Belediyesi, SİAD ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında önemli bir projeye imza attı. Öğrenci merkezli kariyer danışmanlığını geliştirmeyi hedefleyen Kariyer Yolu projesi kapsamında, Silivri’de 1200’e yakın 8. Sınıf öğrencisine CPT testi yapıldı. İş ortamları ile ilişkilendirilmiş kişisel özelliklerin tanımlandığı test ile her öğrencinin yatkın olduğu kariyer eğilimleri tespit edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş ile Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar’ın imza altına aldığı projenin ilk tanıtım toplantısı geçtiğimiz günlerde Kavaklı İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

ÇOCUĞUNUZ HANGİ MESLEKTE DAHA BAŞARILI OLUR?

Proje kapsamında öğrencilere uygulanan testin ardından, ebeveynlere çocuklarına kariyer yönlendirmesi yaparken dikkat etmeleri gereken kurallar, çocukları için doğru yönlendirme yapacakları meslekler rehber öğretmenler eşliğinde aktarılacak. Kariyer eğilimi teknik yoğunluklu çıkan öğrenciler, çevre fabrikaları dolaşarak seçmek istedikleri meslekleri yerinde görme ve inceleme şansı bulacak. Silivri Belediyesi, SİAD ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Okuldan Kariyere’ isimli proje, kariyer planlamasında doğru yol haritasının önemini ortaya koyacak.

CPT (KARİYER YOLU TESTİ) SİSTEMİ NEDİR?

CPT lise öğrencilerine destek olmak için kullanılabilecek ve danışmanlık sürecinin üç unsurunu içeren bir sistemdir. Gençler için kişisel özelliklerin tanımlanması, iş dünyasında etkin olmalarını sağlayacak kariyer eğilimleri ve öğrenme stillerinin belirlenmesini sağlamaktadır. CPT’nin temel avantajı öğrencilerin lise döneminde objektif olarak kendi yeterlik ve becerileri hakkında bilgi sahibi olmaları ve buna uygun olarak gelecekleri ile ilgili hedef belirleyebilmeleridir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.