enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sezgin Dilin Doğru Kullanılmasına Dikkat Çekti

Sezgin Dilin Doğru Kullanılmasına Dikkat Çekti
29.12.2015
123
A+
A-

Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri, Silivrili Türkçe Öğretmeni Erdal Sezgin’in söyleşisi ile devam etti. “Dilimize sahip çıkalım” konulu söyleşi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda düzenlendi. Sözcüklerde yabancılaşma ve günlük hayatta sıkça yapılan imla hataları üzerinde duran Sezgin: “Türkçemizi doğru kullanmalıyız. Dilimiz çok zengin bir dil. 110 binin üzerinde sözcük var ve dilimiz sözcük türetmeye çok elverişli bir dil. 8500 yıllık geçmişi olan dilimizi tanıdıkça daha çok eğildim ve daha çok sevdim. Son zamanlarda en önemli sorunumuz yabancı sözcükler. Yabancı özentiliği var. Kafe yerine cafe yazıyorlar, restaurant yazıyorlar doğrusu restorandır. Gelin Türkçe konuşalım arkadaşlar. Özellikle tabelacı ve reklamcı arkadaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Dilimizin doğru kullanılması konusunda yol gösterici olmalıyız” dedi.

Sezgin söyleşisinde günlük hayatta sıkça yapılan imla hataları hakkında da bilgiler verdi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Saadet Gençoğlu söyleşi sonunda Sezgin’e gümüş tabak ve Silivri’nin tarih kitaplarından hediye ederek Söyleşi Günleri’ne katıldığı için teşekkür etti.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.