enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dövizin patlayacağı tarihi açıkladı. Seçim bile kurtaramayacak dedi

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dövizin patlayacağı tarihi açıkladı. Seçim bile kurtaramayacak dedi
12.06.2022
140
A+
A-

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ekonomide yeni yapılan hamleleri değerlendirdi. Yeşilada, yeni hamlelerin işe yaramayacağını öne sürerek yaza döviz kurunun patlayacağı iddiasında bulundu.

Son 3 günde Merkez Bankası’nın döviz kurlarında patlamayı önlemek için yaklaşık 1.5 milyar dolarlık müdahalede bulunduğunu belirten Ekonomist Atilla Yeşilada, “Bizi 21 Aralık 2021 gününe götürecek kur şoku başladı” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘Yeni adımlar silsilesi’ adlı açıklaması ile perşembe gece yarısı art arda gelen bir dizi düzenlemenin enflasyonu düşürmek ve kuru dengelemek gibi konularda etkisinin zayıf olacağı düşünülüyor. Ekonomi yönetiminin attığı adımları değerlendiren Ekonomist Atilla Yeşilada, “Güya doları düşürmeye yönelik tedbirler. Burnumuza koca Beypazarı havucu kaçmış, solunum yollarını tıkıyor, bunlar çubukla kulağımızda biriken kiri çıkararak çözüm arıyor” ifadelerini kullandı.

Yeşilada yaptığı değerlendirmede son 3 iş gününde Merkez Bankası’nın (TCMB) dolar kurunda patlamayı önlemek için piyasaya 1.5 dolar milyar sattığını belirterek, “Bence bizi ‘21 Aralık 2021: Film Devamı’ gününe götürecek kur şoku başladı bile. Yolun sonunda 1970’lerin Kapalı Kambiyo Rejimi var” yorumunu yaptı.

“YÜZDE 10 BİN YETMEZ”
Bireylere yönelik Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi (GES) ile döviz çekemeyeceklerini ve halka arz ücretlerinde indirim gibi düzenlemelerin yabancı yatırımcıyı cezbetmeyeceğini ifade eden Yeşilada, “Finans sektöründen başlayan dengesizlik, yani kaynakların müsrif kullanımı/verimsiz alanlara kaçması artık yumurtacılık işkoluna kadar bulaştı. Bu ekonomiyi yüzde 10.000 faiz artırımıyla da kurtaramazsın” ifadelerini kullandı.

ZAM YAĞMURU DEVAM EDECEK”
Yazın enflasyonun düşmeyeceğini öngören, global emtia rallisinin de henüz yolun yarısında olduğunu ifade eden Ekonomist Atilla Yeşilada, “Anketlere göre, halk gerçek enflasyonun yüzde 100’ün üstünde olduğuna dair hemfikir. Sene ortasında yüzde 70 enflasyonu telafi edecek zamlar yapılacak. Seçmenin gönlünü alabilir mi? Seçim kasımda mı, nisanda mi, fark etmez. Dün Milat’tı, artık içilen her yudum su, öpülen her bebek ve başımıza gelecek her türlü felaket seçim kazanma amacıyla yapılacak” dedi.

KAYNAK : YENİÇAĞ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.