enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da Sevimli Dostlarımız Üşümeyecek

Avcılar’da Sevimli Dostlarımız Üşümeyecek
29.12.2015
109
A+
A-

“Hayvan Dostu Belediyecilik” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Avcılar Belediyesi, sevimli dostlarımızın kış mevsimiyle birlikte soğuk hava şarlarından etkilenmemesi için çalışmalarını tamamladı.

 

Sevimli Dostlarımız İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın kış mevsiminde soğuktan etkilenmemeleri, aç ve susuz kalmamaları için çalışmaların devam ettiğini söyledi.  Başkan Dr. Handan Toprak, “Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezimizde sevimli dostlarımızın soğuktan etkilenmemeleri için çalışmalar tamamlandı. Hayvanlarımızın bulunduğu kafeslere elektrikli ısıtıcı takılarak soğuk hava koşullarında ısınmalarını sağlıyoruz. İlçemizin birçok noktasında bulunan kedi evlerimizin bakımları ve temizlikleri yapılırken soğuktan etkilenmemeleri için izolasyon çalışmaları tamamlandı. Sokakta yaşayan diğer hayvan dostlarımız ve kanatlı hayvanlar için de ekiplerimiz rutin olarak kış mevsimi boyunca belirlenen noktalara yem ve su bırakma çalışmalarına devam edecekler. Yaz mevsimde olduğu gibi kış mevsiminde de sevimli dostlarımız için yürüttüğümüz titiz çalışmalar devam edecek” dedi.

 

Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Kışa Hazır

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Avcılar’da sevimli dostların soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için çalışmalarını tamamladı. Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanların kaldığı bölümler branda ile kapatırken, kafes zeminlerinde paletlerin üzerine battaniye serilmek suretiyle sevimli dostlarımızın soğuktan etkilenmemeleri sağlandı. Ekipler ayrıca hasta bakım, müşahede, kedi evi ve yavru bölümlerine ise elektrikli ısıtıcılar takılarak, soğuk hava koşullarında minik dostlarımızın ısınmaları sağlanıyor.

 

Sokak Hayvanları Özgür ve Mutlu

Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hazırlıklarını tamamlayan Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokakta yaşayan hayvanları da unutmadı. Avcılar Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen kedi evlerinin rutin olarak dezenfeksiyonu ve bakımları yapılarak kışa hazır hale getirildi.  Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca kedilerin soğuktan etkilenmemesi için Kedi Evlerinin etrafına branda yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına Avcılar Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu da yardımcı oldu.

Soğukların başlamasıyla birlikte sokakta yaşayan sevimli dostların beslenmelerine yardımcı olan Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde mevcut bulunan 24 adet su mama kabına ek olarak 3 adet mama ve su kabı ilave etti.  Ekipler ayrıca, sokak hayvanların bulunduğu bölgelerde kedi, köpek ve kanatlı hayvanlar için besleme çalışması yapıldı. Ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokaktaki canlar için belirli bölgelere rutin olarak mama ve su konulacak.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.