enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5900
EURO
34,7889
ALTIN
2.408,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Balkan Giysilerini Kilise’de Sergiliyor

Balkan Giysilerini Kilise’de Sergiliyor
06.03.2017
190
A+
A-

Edirne’de, Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi Papazı Aleksandır Çıkırık, kilisenin ikinci katında Balkan coğrafyasının geleneksel kıyafetlerini ve objelerini sergiliyor.

 Çıkırık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balkanlara özgü yöresel kıyafetleri ve tarihi objeleri toplayarak ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını ifade etti.

İlk olarak 8 yıl önce sandıkta sakladıkları eşyaları sergilemeye başladıklarını ardından ise Bulgaristan’dan eşyaların gelmeye başladığını belirten Çıkırık, kilisenin ikinci katının adeta küçük bir müzeye dönüştüğünü belirtti.

Küçük bir köşede başlayan serginin zaman içinde büyüdüğünü anlatan Çıkırık, amacının geçmişin izlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Kilisede çok eski zamanlardan kalma giysiler, kitaplar ve geleneksel eşyalar vardı. Aynı zamanda babamdan ve dedemden kalan malzemeler vardı. Bu malzemeler evde veya başka yerlerde sağda solda duruyordu. İlk başta eşimle birlikte kilisenin bir köşesinde bu geleneksel eşyaları sergilemeye başladık. Bunu yapmamızın amacı eski nesillerin kullandıkları malzemelerin, giydikleri giysilerin genç nesiller tarafından görülmesiydi. Fakat daha sonra başta Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler ve diğer ziyaretçilerimiz de ellerinde sandıklarda duran eski giysileri olduğunu belirtip sergilememiz için bize verdiler. Sandıkta güveler yiyeceğine, biz bu giysileri her sene naftalinleyip muhafaza ediyoruz. Gerçekten gelen tüm ziyaretçilerimiz bu sergiyi çok beğendiler.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.