enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece – Hadımköy Yolunda Sona Gelindi

Büyükçekmece – Hadımköy Yolunda Sona Gelindi
02.10.2015
131
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltması hedeflenirken çalışmalarda sona yaklaşıldı.

 

2015 yılı içinde tamamlanması hedeflenen yolların yol genişletme ve zemin çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de tretuvar ve bordürlerin döşenmesinin ardından yol asfaltlanarak hizmete açılacak.

 

Bisiklet yolları da yapılıyor

 

Yeni kurulan yerleşim merkezleri, okullar ve aynı zamanda da bir sanayi bölgesi olan Hadımköy’ün her geçen gün yoğunlaşan trafiğinin  sorununa Büyükçekmece Belediyesi el attı. Hadımköy trafiğini rahatlatmak ve Hadımköy-Büyükçekmece arasındaki mesafeyi kısaltmak amacıyla aynı anda iki yol yapımına birden başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 24 metre genişliğinde ve toplam 7 kilometre uzunluğundaki  yolların altyapı çalışmalarını düzenledi. Ayrıca bölgedeki yerleşim birimlerinin perde duvarları da tamamlandı. Her iki yolun gidiş ve dönüş istikametlerine özel bisiklet yolları da yapılacak.

 

Alt yapı çalışmaları tamamlandı

 

Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından başlayan ilk yol Tulip A Vilları ve Göl Malikaneleri’nin önünden geçerek, Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi önünden Büyükçekmece merkez bağlanacak. Bu yolda çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi ekipleri ilk aşamada bölgedeki sitelerin önüne perde duvara çekti. Yolun zeminini ve alt yapısını tamamlayan belediye ekipleri önümüzdeki haftadan itibaren tretuvar ve bordür döşeme işine başlayarak aydınlatma direklerini dikecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama çalışması yapılacak olan yol bölge halkının hizmetine açılacak.

Mehmet Yeşilgül Bulvarı’ndan geçecek olan ikinci Büyükçekmece – Hadımköy yolunda da yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Burada da tretuvar, bordür ve aydınlatma çalışmalarına başlanacak.

 

 

Trafik yoğunluğu yüzde 30 azalacak

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hadımköy trafiğinin her geçen gün daha da yoğunlaştığına dikkat çekerek; “Altyapısını bitirdiğimi bu yollar tamamlandığında, Büyükçekmece’den Hadımköy gişelerine olan mesafe 4,5 kilometre kısalacak. Bu bölgede çalışan, ikamet eden halkımız açısından yollar büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. 2015 yılı yatırımına dahil ettiğimiz bu yollar bölge açısından hayati önem taşımaktadır. Her iki yolun faaliyete geçmesinin ardından paralel bir yol ile bu bölgenin ulaşım ağını tamamlamış olacağız. Böylelikle Hadımköy  trafiğinde yüzde 30 oranında bir rahatlama olacaktır” dedi.

001 002 003 004 005

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.