enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÇATALCASPOR SALLADI YIKAMADI : 1-1

ÇATALCASPOR SALLADI YIKAMADI : 1-1
08.04.2018
141
A+
A-

TFF 3.Lig 1.Grupta oynanan maçta Çatalcaspor ev sahibi olarak çıktığı, uzatmalarla birlikte yaklaşık olarak 50 dakika 10 kişi mücadele ettiği maçta zirve mücadelesi veren Bayburt Özel İdare önünde 1-0 öne geçmesine rağmen üstüste ikinci maçından da galibiyetle ayrılma şansını değerlendiremedi.

Güzel bir havada ve dolu tribünler önünde oynanan maça konuk takımın taraftarları da yoğun ilgi göstererek kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

İlk yarısı golsüz kapanan maçta 44. Dakikada Arif Güner’in kırmızı kart görmesiyle uzun süre bir kişi eksik mücadele etmek zorunda kalan ev sahibi ekip 67. Dakikada Eyüp Delibalta’nın kafa golüyle öne geçip galibiyete çok yaklaşmasına rağmen son dakika golüne engel olamayınca 3 puan yerine 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Çatalca Stadı’nda oynanan maça iki takım da kontrollü başladı. Maçta ilk tehlikeli atak konuk takımdan geldi. Ani gelişen Bayburt Grup İl Özel İdare atağında top Çatalcaspor üst direğinden dönerken Çatalcaspor da bu pozisyon akabinde gelişen atağında yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı.

Maçın ilk yarısında kırılma noktası 44. Dakikada Çatalcaspor’dan Arif Güner’in doğrudan kırmızı kart görmesi oldu. Bu kırmızı kartın ardından o ana kadar Çatalcaspor’da etkisiz bir oyun ortaya koyan Deniz Bağlan yerini Eyüp Delibalta’ya bıraktı. Bu değişikliğin ardından oynanan sürede de gol gelmeyince devre golsüz kapandı.

Maçın ikinci yarısında 10 kişiyle mücadele eden Çatalcaspor rakibi önünde adeta bütün hatlarıyla iki kişilik oynamaya başladı. İkinci yarı boyunca bir kişi eksik oynayan Sarı Kırmızılılar buna rağmen çok koşarak, sahayı iyi parselleyerek, ikili mücadelelerde ayakta kalarak oyunun kontrolünü eline geçiren taraf oldu.

Defansif anlamda yüzde yüz oynayan ev sahibi ekip topu kazandığı anda da hızlı bir şekilde rakip sahaya yerleşerek hem merkezden hem de kanatlardan Bayburt Grup Özel İdare savunmasına zor anlar yaşattı. Savunmada çok dikkatli olan temsilcimiz atak dönüşlerinde de savunma düzenine çabuk geçerek oyunun iki yönünü de bir kişi eksik oynamasın rağmen mükemmel bir şekilde oynayarak ikinci yarı boyunca rakibini hem baskı altında tuttu hem de kalesine yaklaştırmayarak mükemmele yakın bir savunma kurgusuyla mücadele etti.

Doğru oyununun karşılığını da ikinci yarıda alan Sarı Kırmızılılar 67. Dakikada Eyüp Delibalta’nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra ikinci gol için de yüklenen Çatalcaspor özellikle ortasahada sağladığı üstünlükle oyunun kontrolünü sürekli olarak elinde tuttu.

Sahada görev yaptığı süre içinde tecrübesiyle Sertaç’la birlikte ortasahayı ayakta tutan Veysel Kılıç’ın 82. Dakikada sakatlık gerekçesiyle kenara alınıp yerine Ufuk’un dahil olmasıyla ortasahada tecrübe anlamında sıkıntı yaşayan Çatalcaspor’da 86. Dakikada sahanın çalışkan isimlerinden Emre Turgut’un da yerini Recep Akkemik’e bırakmasıyla temsilcimiz daha çok geriye yaslanarak oynamaya, oyunu da biraz daha geride kabul etmeye başladı. Skoru da koruma içgüdüsüyle oyun tarzının dışına çıkan Sarı Kırmızılılar 90. Dakikada Günay Tutcuoğlu’nun kafa golüne engel olamayınca maçın skoru ortaya çıktı: 1-1. Maçın özellikle ikinci yarısında değişikliklere kadar mükemmele yakın bir oyun ortaya koyan Çatalcaspor galibiyete yaklaştığı maçta son dakikada yapılan değişikliklerin takımın özelikle ortasahadaki ahengini bozmasıyla 3 puan yerine 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Akbulut’un son dakikalarda yaptığı değişiklikler taktik anlamda tutmazken Akbulut’un son bölümde Ömer Faruk Acı gibi hem rakibi bozan, hem de kazandığı topları çok iyi servis yapan bir oyuncuyu değişiklik hakları içinde değerlendirmeyerek kulübede oturtması da özellikle son bölümde yenilen golde ve golden önce savunma zaaflarının yaşanmasına neden oldu. Çatalcaspor fazlasıyla 3 puanı hak ettiği, uzun süre 10 kişi mücadele ederek büyük bir alkışı hak ettiği maçta kenar yönetiminin tercihleri nedeniyle elindeki 3 puanı tutamadı. Akbulut ayrıca 2 hafta önce de ilk 11’de başlattığı ve ikinci yarının ortalarında ilk oyuncu değişikliğiyle kenara aldığı Deniz Bağlan’ı buna rağmen ilk onbirde başlatarak takımı bir anlamda savunma anlamında büyük bir zaafiyete uğrattı.

Arif’in kırmızı kart görüp, Deniz’in oyundan alınarak yerine Eyüp Delibalta’nın girmesinin ardından 11’e 11 oynadığı bölümden 11’e 10 oynadığı bölümde daha iyi bir oyun ve mücadele ortaya koyan Çatalcaspor’da Akbulut’un hatasından kırmızı kartla dönmesine rağmen son dakikalardaki oyuncu değişiklikleriyle 2 puanı adeta kendi elleriyle sahada bıraktı.

Haber: İskender KORDU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.