enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çetin Ağa Güreşlere Davet Etti

Çetin Ağa Güreşlere Davet Etti

Bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi üzerine Kavaklı’da gerçekleşecek olan Yenici Mehmet Pehlivan Güreşleri iftarın ardından yapılacağı Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan tarafından belirtildi.

Her yıl Mayıs ayında Silivri, Kavaklı Mahallesi Stadında’nda gerçekleşenYenici MEhmet Güreşleri bu yılda 26 Mayıs’ta gerçekleşecek. Yenici Mehmet Pehlivan güreşlerinde 60’ı başpehlivan ve çeşitli boylarda toplam 600 pehlivanın er meydanında kol bağlayıp güreşeceği belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanları, Türkiye’nin güreş ağaları ve protokolü Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Pehlivan güreşlerinde bir araya gelecek.

Güreş ağası Çetin Ceylan tarafından yapılan açıklamada: “Güreşlerimiz Mübarek Ramazan Ayı’na denk geldiği için komite olarak müsabakalarımızın iftardan sonra yapılması için karar aldık. Birbirinden ünlü güreşçilerin mücadele edeceği Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan güreşlerinde ayrıca farklı etkinler de günümüze ve Ramazanımıza renk katacak” dedi.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinin Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri haline geldiğini belirten Güreş Ağası Çetin Ceylan, “Yağlı güreş sporu bizim ata sporumuzdur. Geleneklerimizin ve kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu etkinlikle, kuralları, kündesi, kemanesi, kılçığı, tırpanı, paça kasnağı ve yüzlerce güzel oyunu ile kültürel değerlerimizden biri olan yağlı pehlivan güreşlerinin, gelecek nesle aktarılmasına katkıda bulunacağız. Ata sporumuzun gelecek nesle taşınmasını, yaşatılmasını amaçlıyoruz. Silivri Belediyesi’nin de desteği sayesinde bu sporu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sene gerçekleştireceğimiz yağlı pehlivan güreşlerinde daha önce de olduğu gibi Türkiye’nin en değerli başpehlivanlarını yakından izleme fırsatı bulacağız. Ayrıca yine bu yıl ilk defa, güreşlerimizi gece oynatacağız. Ramazan ayı nedeni ile İstanbul’da büyük bir organizasyona imza atarak ilçemizin ismini en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kıran kıran yapılacak mücadeleleri halkımız büyük bir keyifle izleyecek. Tüm güreş severleri 26 Mayıs Cumartesi günü Silivri, Kavaklı Mahallesi’ne davet ediyorum” dedi.

Kaynak: gazetesilivri.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.