enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’daki Darbe Davalarının İlki Silivri’de Başladı

27.12.2016
104
A+
A-

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ilişkin 29 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Jandarma ekipleri duruşmanın yapıldığı salonun çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

15 Temmuz Derneği üyeleri Silivri Cezaevi’nin giriş kapısı yakınında bulunan otopark alanında, üzerinde derneklerinin isminin yazılı olduğu bir pankart açmak istedi.

PANKARTA İZİN VERİLMEDİ

Jandarma grubun pankart açmasına izin vermedi. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından grup, jandarmanın çabaları sonucu pankart açmaktan vazgeçerek sessiz bir şekilde beklemeye başladı.

Hukukçular Derneği, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı korumak üzere Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gitmeleri yönündeki talimata uymayan 25’i tutuklu 29 sanık polisin yargılandığı İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, müdahillik talebinde bulundu.

Davanın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısında oluşturulan mahkemeye gelen Sarı, davaya müdahil olmayı talep etti.

Mahkeme salonu önünde gazetecilere açıklama yapan Sarı, Türk yargı tarihi açısından çok önemli bir sürecin yaşandığını anlattı.

“Biz bu süreci devlet içine çöreklenmiş, devlete sızmış bir hain yapının yargılandığı, milletin haklarını ihlal ettiği bir süreç olarak görüyoruz.” diyen Sarı, davanın bu açıdan Türk yargı tarihinde geleceğe dönük önemli mesajların verileceği sembol bir dava olduğunu belirtti.

Sarı, FETÖ’nün darbe girişimiyle Türkiye’deki anayasal düzenin ve milletin haklarının yok edilmek istendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Şunu baştan söylemek isteriz; geçmişte yaşanmış olan hataların hiçbirine fırsat verilmeksizin, hukukun içinde kalmak suretiyle bağımsız ve tarafsız bir yargılamanın tezahür etmesi lazım. Bu bakımdan buna dönük olarak da gerçekten bu davadaki önemli noktalardan bir tanesi de yargılamanın lokal bazda yapılmış olması, gelişmiş olan hadiselerin, kalkışmaların, örneğin Atatürk Havalimanı olsun, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılmış olan kalkışma süreçlerinin ayrı ayrı ele alınmış olması ve sanık sayısının da belli nispetlerde tutulmak suretiyle yargılamanın yapılmış olması önemli.”

Hukukta usulün önemine dikkati çeken Sarı, bu bakımdan öncelikli olarak yargılamanın şekli anlamda adil ve bağımsız şekilde, tarafsız şekilde yapıldığı inancının verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şu anki yargılama şartları itibarıyla gerek sanık sayısının azlığı, emniyet içindeki polislere dönük yapılan İstanbul içindeki bir yargılama olması sebebiyle gerekse savunma hakları noktasında gerçekten gösterilen hassasiyet noktasında sürecin bağımsız ve tarafsız şekilde yapıldığını, ben müşteki müdahil bir avukat olarak açıkça ifade edebilirim.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.