enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kaptıkaçtı ”Görev istiyorum”

10.01.2017
233
A+
A-

B.Çekmece Belediyespor’un efsane teknik direktörü İsmet Kaptıkaçtı uzun yıllar sonra sessizliğini Haber Ekspres Spor Servisi için bozdu. Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun bir  süre önce teknik direktörlük mesleğine ara veren, ayakta kalmak için de tenis ve jimnastik dersleri veren Kaptıkaçtı yaptığı işlerle de her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Futbola antrenör olarak yeniden dönmek istediğini, A takım olmasa bile altyapıya ciddi anlamda önem veren bir kulüpte Türk futboluna yeni futbolcular kazandırmak istediğini dile getiren Kaptıkaçtı B.Çekmece Belediyespor’dan da kapılarını yeniden kendisine açmasını istedi. Kaptıkaçtı “Altyapıda bu işi seven bir kulüpte görev almak istiyorum. Altyapı antrenörlerinin üzerinde bir koordinatör gibi hem oyuncu bulmak hem de tecrübelerimle ve birikimlerimle altyapı hocalarına yardımcı olmak istiyorum. Önceliğim Büyükçekmece. Herşey yarım kaldı. Altyapıda futbolcu yetiştirerek onlara faydalı olmak bana gurur verir. B.Çekmecespor’un altyapısında öyle gençler var ki 2 senede bir en az 3 oyuncunun A takıma çıkması gerekir. Dışarıdan transfere de gerek yok. Burası Büyükçekmece. Doğulusuyla, batılısıyla, Trakyalısıyla, Karadenizlisiyle nereden gelirse gelsin hepsi bizim futbolcumuzdur. Ben öncelikle altyapıda bu çocuklarımıza sahip çıkmak istiyorum. Ben kendim genç takımdan yetiştiğim için Kırklarelili ve Trakyalı olmaktan kendimle gurur duyuyorum. Ve hayatım Trakya’da bütün vilayetlerde top oynayarak geçti. Ama genç takım benim hayatımın dönüm noktası oldu. Burada 18 yaş grubunda hem sporcu hem de antrenör olarak iki kez Türkiye üçüncülüğümüz oldu. O yüzden altyapıya değer veren bir hocayım. Üst yapıda da eğer görev verildiği takdirde çalışırım. Hedefim her zaman başarı ve üst küme. Üst lige çıkmak. Bunu da her zaman centilmen ve kulüplerinin formasına saygı duyan, onurlu, gururlu insanlarla başarmışımdır. Mardin’de de, Tokat’ta da futbol oynadım. Orada gördüğüm saygınlığı yeri geldi bazı yerlerde göremedim. B.Çekmece’ye de geldiğim zaman aynı yıl içinde hem B.Çekmece’yi hem de Havaş’ı şampiyon yaptım. Çünkü kendim başarıyla özdeşleşen bir insanım. B.Çekmecespor’la 1996-1997 ve 1999-2000 sezonlarında iki kez 3.Lige çıkma şansın yakaldık. Ama kulübümüzün sorumluları 3.Lige hazır olmadığımızı belirttikleri için takımı 3.Lige çıkaramadım. O yüzden içimde ukde kaldı. Başarıyı istemeyen, hedefi olmayan bir ortamda çalışmak istemediğim için ayrıldım. Yalnız her zaman söylediğim şuydu: Madem ben B.Çekmece yerleştim, iki defa şampiyonluk yaşadığıma göre bu takımı 3.Lige çıkarmak için hep görev bekledim. Ama hedefi olan bir yönetimle bir türlü bana altyapıda dahi görev sunulmadı. Hedefime beni yönlendirmediler ve davet etmediler. Ama ben ısrarla ailemle B.Çekmece’de kaldığım ve burada bir gün görev beklediğim için bu takımın 3.Lige çıkmasını görmek, seyretmek veya kendim çıkarmak istiyorum. Hedefim bu.” ifadesini kullandı.
B.Çekmecespor’dan sonra futboldan soğuduğunu, bazı olaylar nedeniyle de nefret ettiğini kaydeden Kaptıkaçtı sözlerine şöyle devam etti “B.Çekmecespor’daki görevimden sonra oluşan boşluklarda futboldan nefret ettim. Bazı insanların görüşmelerinden ve kirli oyunlarından sıkıldım. Ve farklı bir spor olarak özümde olan jimnastik hocalığı yaparak, tenis hocalığı yaparak ekmek paramı kazanmaya devam ettim. Ama her zaman beynimde ve kalbimde futbol her zaman yatmaya devam ediyor. Futbolla doğmuş gibiyim. Futbolun içinde ölmek istiyorum. Allah bana hayırlısını göstersin. Şu anda sağlık durumum düzeldi. Her an görevime hazırım. Beyin kanaması geçirdikten sonra gayet rahat altyapıda ve A takımda hem antrenörlük hem de koordinatörlük yapabilirim.”
B.Çekmecespor’dan ayrıldıktan sonra bir daha maçlarına gitmediğini ifade eden Kaptıkaçtı “B.Çekmecespor’da görev yaptığım her an büyük başarılar yaşadım ve alkışlandık. Ve gururla bu formanın hocalığını yaptım. Çekmece’de yaşayan ve yaşamayan, bizi destekleyen B.Çekmece halkına teşekkür ediyorum. Ben de onları layığına kadar yükselttim. Daha fazla yükseltmeyi engellendiğim için ayrıldım. Ve o yüzden de sahalara gelmek istemedim. Adeta çok sevdiğim futbola küstüm. Televizyondan bile maç seyredemez hale geldim. B.Çekmece’ye en az 20 senelik temel atmaya hazırdım. Benden sonra görev alacak arkadaşlara da bunları sunmayı düşünüyordum. Çünkü ben genç takımımda beni yetiştiren Polat Hocama 42 yıldır şükran borçluyum. Onun sayesinde Türkiye çapında Kırklareli’den yetişen futbolcular 1.Ligde ve Milli takımlarda forma giymiştir. Şimdi ekmek parasını kazanmak için diğer branşlarda çalışıyorum. Görev verilse de verilmese de saygı duyarım. Futboldan tamamen küskün bir vaziyette yaşadığım kadar bu memlekette yaşamaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Haber ve röportaj: İskender KORDU

 


REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.