enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4491
EURO
34,7379
ALTIN
2.437,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Önlem Alınırsa Depremde Can ve Mal Kaybı Olmaz

Önlem Alınırsa Depremde Can ve Mal Kaybı Olmaz
04.03.2017
166
A+
A-

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, “Türkiye aktif tektonik bir kuşak üzerinde yer alıyor ve bu depremler devam edecek.

 İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Şubesinde katıldığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Alan, olası depremlere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu anımsatan Alan, “Depremlere hazır hale gelmemiz için afet risklerini doğru tespit etmemiz ve buna karşı önlemleri almamız lazım. Gerekli önlemler alınırsa depremde can ve mal kaybı olmaz.” dedi.

Uzun süredir Çanakkale’nin Ayvacık dün de Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sarsıntılar meydana geldiğini ifade eden Alan, ” Türkiye aktif tektonik bir kuşak üzerinde yer alıyor ve bu depremler de devam edecek. Bizim burada yıllardır ifade ettiğimiz tehlikenin önceden görülerek, Türkiye’nin bu riskli jeolojik yapısının bilinerek yapı üretim sektörünün yeniden düzenlenmesini söyledik. Denetimin mutlaka zorunlu halde yapılmasını söylüyoruz. İmar Kanunu’nun afet sistemini önleyecek veya yapılaşma sisteminin bunu baz alarak gerçekleştirmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Çanakkale depremde 500’ün üzerinde konutun ağır hasar gördüğünü, bine yakın konutun orta ve düşük hasarlı olduğunu, 750’ye yakın ailenin konteynerlerde yaşadığını dile getiren Alan, sözlerini “Yapı denetim sistemi özellikle Marmara Depremi’nden sonra geldi ve bu sistemin de doğru çalışmadığını artık hükümet de kabul ediyor. Bu sistemin geliştirilerek dönüştürülmesi gerekiyor. Tüm bu yapılanmalar olmadan büyüklükleri düşük olan depremlerde dahi ağır risklerle karşılaşabiliyoruz.” diye tamamladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.