enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
ALTIN
2.418,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Çevre Derneği: ‘Bizi Kanser Etmeyin’

02.03.2017
130
A+
A-

BİZİ KANSER ETMEYİN!..

 

Bugün Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde, Silivri Çevre Derneğinden Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Adem Akıncıoğlu, Ahmet Yücegök, Müge Cesur Özmen, Eyüp Mar, Nihat Özkök, Kazım Ersözlü, Yavuz Dirik, KOS-Kuzey Ormanları Savunması’ndan Yaşar Mersin, Selen Arıkan, Başar Toros, Çağdaş Öztürk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şb. Bşk. Mübeccel Çeşmecioğlu, Silivri Kadın Girişimciler Derneğinden Nursel Erel, Diş Hekimleri Odası temsilcisi Neşe Elmas, Harita Mühendisleri Odası temsilcisi Süheyl Kırkıcı, ve basın mensupları Cem Güner, Hazal Başaran, Fatma Sarıbıyık Yıldırım ve Baki Çifçi ile Silivride yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkındaki toplantılarımızın bir yenisini yaptık.

Toplantımızda son toplantıdan bu güne kadarki gelişmeleri özetledikten sonra yapılmak istenen kömürlü termik santrala karşı mücadelemizin yeni adımları konuşuldu. Daha sonra Greenpeace’den Reşit Elçin’in de katılımıyla devam eden toplantıda 6 Mart Pazartesi günü saat 11:00 de muhtarlar derneğinde muhtarları ziyarete ve termik santral ile ilgili son gelişmeleri aktarmaya karar verildi.

Aynı gün, muhtarlarla görüştükten sonra Çayırdere köyüne gidilmesine, termik santrallar ve söz konusu alanın acil kamulaştırılması ile ilgili bakanlar kurulu kararı hakkında köylüleri bilgilendirmeye ve kamulaştırmaya karşı olanların nasıl dava açacaklarını açıklayacak bir sohbet yapmaya karar verildi.

Toplantı bittikten sonra KOS’tan ve Greenpeace’den arkadaşlarla birlikte Silivri Belediyesine gidildi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has ile görüşüldü. Bakanlar Kurulunun ilan ettiği kamulaştırılacak bölgede  kalan parsellerin sahiplerinin isim listesini almak için gittiğimiz belediyede kamulaştırma kararının çıkmasından bu yana bugün sekizinci gün olmasına ve dava açabilmek için yalnızca 22 gün kalmış olmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmamış olduğunu gördük. Sekiz gündür hazırlanmamış olan listenin bir-iki gün içinde hazırlanacağını söylediler.

Belediyeden listeyi alamamış olmamıza rağmen yine de Çayırdereye gidelim diyerek yola çıktık. Çayırderede muhtar Mustafa Dönmez ve Halil Günal ve diğer  köylülerle sohbet ettik. Kamulaştırma kararına karşı dava açabileceklerini anlattık. Kamulaştırma alanında tarlası olduğunu söyleyen birkaç kişi dava açmaya hazır olduklarını ve akşam üzeri gelip anlatırsak daha fazla köylünün dava açabileceğini söylediler.

Pazartesi günü tekrar gidip daha geniş bir şekilde konuşmak üzere köyden ayrıldık.

NE SİLİVRİDE, NE TRAKYADA, NE DE TÜRKİYENİN BAŞKA BİR YERİNDE KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ!..

YÜZDE YÜZ YENİLENEBİLİR ENERJİ İSTİYORUZ!..

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.