enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

1 Milyon 300 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

1 Milyon 300 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi
25.08.2015
91
A+
A-

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, gümrüklerde alınan tedbirler, sigara kaçaklığını ortaya çıkardı.

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Risk Analizi Şubesinin çalışmalarında gemi takip kriterinde riskli olarak değerlendirilen konteynerlerle ilgili bilgilerin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğüne iletilmesi üzerine inceleme başlatıldı ve özet beyanda “Tepsi” olarak beyan edilen 4 adet konteynerin, Ambarlı Mardaş Limanı’nda bulunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine oluşturulan ekibin çalışmalarıyla konteynerlerin yeri tespit edildi. Çay-Tütün Dedektör Köpeği Lilly ile yapılan ilk incelemede, köpeğin tepki vermesi üzerine konteynerler X-Ray taramasına alındı.

Taramada, konteynerlerin ilk 4 sırasında özet beyana uygun beyan edilen tepsi cinsi eşya olduğu, kalan kısmının ise tamamen sigara kolileri ile yüklü olduğu belirlendi.

Detaylı olarak yapılan aramada, her konteynerde yaklaşık 325 bin paket olmak üzere toplamda 1 milyon 300 bin paket yabancı marka sigara ile 4 konteynerde toplam 4 bin 250 adet çay tepsisi cinsi eşya ele geçirildi ve bu eşyalara el konuldu.

Ele geçirilen eşyaların gümrüklenmiş değerinin, 9 milyon 630 bin lira olduğu belirlenirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı ve bu kişiler hakkında Büyükçekmece Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak;www.sondakika.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.