enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4985
EURO
34,8634
ALTIN
2.473,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BAYRAM ARİFESİNDE KURBAN SATIŞ YERLERİNİ DENETLENDİ

BAYRAM ARİFESİNDE KURBAN SATIŞ YERLERİNİ DENETLENDİ
25.08.2015
96
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bayram arifesinde Kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek son düzenlemeleri yerinde inceledi. Işıklar, belediye tarafından bu yıl ilk kez dağıtılacak Kurban Kesim Seti hakkında bilgi verdi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kurban Bayramı arifesinde ilçe genelinde belirlenen kesim ve satış yerlerini ziyaret etti. Kurban Kesim alanında bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Işıklar, tüm detaylarla tek tek ilgilenerek son düzenlemeleri yerinde inceledi. Başkan Işıklar’a gerçekleştirdiği ziyaretlerinde CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Doruk Bulut ve Melih Yıldız da eşlik etti.

KURBAN KESİM SETİ KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Kurban kesim yerlerinde bu yıl bir ilk gerçekleştirecek Başkan Işıklar, dağıttıracağı Kurban Kesim Seti ile kesimden sonraki torbalama işleminde vatandaşlara kolaylık sağlayacak. İçerisinde dört ayrı renk torba bulunan paketlerde sarı renk sakatat; kırmızı renk atık; siyah renk deri ve mavi renkli torbalar da kurban etini koymak için hazırlatıldı. Kurban Kesim Seti ile ilgili satış ve kesim yapan görevlilere bilgi veren Işıklar, torbaların küçük ve büyük baş için iki ayrı çeşitte hazırlatıldığını belirterek, gıda maddesi ile temas etmesinde hiçbir sakınca olmadığının altını çizdi.

TÜM HİJYENİK ŞARTLAR SAĞLANDI

Kurban Bayramı’nın ilçe genelinde sorunsuz geçmesi adına çalışmaları sürdüren Silivri Belediyesi, belediyeye ait kurban kesim ve satış yerlerinde su düzeni, bay ve bayan tuvaletleri, kurban satıcıları için mobil banyo düzeneği, sosyal amaçlı çadır, çöp konteynerleri ile her türlü hijyenik şartları oluşturdu. Hayvanların kesim yapılırken birbirini görmeyeceği şekilde demir bölmelerle ayrılarak dizayn edilen Silivri Belediyesi Kurban Kesim Yerlerinde hayvan hakları konusunda da gerekli özen gösterildi.

SIZDIRMAZ DEPOLAR VE DEZENFEKSİYON ÇUKURLARI OLUŞTURULDU

Silivri Belediyesi tarafından kesim-satış alanlarında küçük ve büyük baş kan giderlerini bir noktada toplayacak sızdırmaz depolar oluşturuldu. Kurban Bayramı süresince sıvı atıklar vidanjör yardımıyla çekilerek yetkililer tarafından izin verilen alanlara dökülecek. Açılan dezenfeksiyon çukurları ile atıkların imha edilmesi sağlanacak.

CANLI HAYVAN BASKÜLÜ

Silivri Belediyesi tüm bu hizmetlerinin yanı sıra belediyeye ait kurban satış ve kesim yerlerine canlı hayvan tartım cihazı yerleştirdi. Kilo ile kurban almak isteyen Silivrililere büyük kolaylık sağlayan hayvan baskülü ücretsiz olarak kullanılıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.