enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI SİLİVRİ`DE GECE YARISINA KADAR SÜRDÜ

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI SİLİVRİ`DE GECE YARISINA KADAR SÜRDÜ
25.08.2015
131
A+
A-
rotokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yıldönümü kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Salih Keser yaptı.
Silivri Kaymakamı Salih Keser,Silivri Garnizon Komutanı Mustafa Murat Çetinkaya ve Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar’ın halkı ve öğrencileri selamlaması ile başlayan kutlama töreni öğrencilerin şiir ve gösterileri ile devam etti.Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere kupa,madalya ve başarı belgeleri İstanbul 3. Bölge AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca,Kaymakam Salih Keser,Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Garnizon komutanı Mustafa Murat Çetinkaya ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun tarafından takdim edildi.
Öğrencilerin Cumhuriyet ile ilgili okuduğu şiirler ve Halk Oyunları gösterileri sırasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açması vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.  Silivri Garnizon Komutanlığına bağlı Askerlerin tribünlerde bulunan vatandaşların arasında oturması ise dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen geçiş töreninde, protokol ve vatandaşlar ayağa kalktı. Havanında güzel olması törene  diğer senelere nazaran daha çok vatandaşın katılımını sağladı.
CUMHURİYET PARKI AÇILIŞI YAPILDI
Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yıldönümü nedeniyle ilçedeki cadde ve sokakları bayraklarla donatan  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 29 Ekim kutlamaları kapsamında  Cumhuriyet Parkı açılışını da yaptı. 40 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen, İstanbul’un en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Parkı Yeni Mahalle Toplu Konutlar bölgesinde vatandaşların hizmetine açıldı.
 CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ`NDE SLOGANLAR TEPKİ TOPLADI
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 29 Ekim`de Silivri Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Silivrililer büyük ilgi gösterdi. Topluca sahile doğru ellerindeki bayraklar ile hareket çok sayıda Silivrililerden bazıları  zaman zaman slogan atarak 29 Cumhuriyet Yürüyüşü`nü gezi parkı yürüyüşüne benzetmek isteyen CHP`lilere  tepki gösterdi. Yürüyüşte andımız da hep bir ağızdan okundu.  Atatürk Anıtı’na kadar devam eden yürüyüş olaysız tamamlandı. 
FİNAL KIRAÇ İLE TAMAMLANDI
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının finalinde ise Kıraç Silivrililerle buluştu. Kıraç`tan önce alanı dolduran topluluğa birbirinden güzel folklar gösterileri sunuldu. Gösteriler sonrasında sahnedeki sunucunun isteği üzerine alandaki topluluk andımızı hep bir ağızdan okudu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar`da kısa bir konuşma yaptı. Kıraç sahneye Türk Bayrağı`na sarılarak çıkınca meydanı dolduran topluluktan büyük alkış aldı. Kıraç sahnede bulunduğu sürece halka unutulmaz dakikalar yaşattı.
MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştiren havai fişek gösterisinde Silivri semaları harika görüntülere sahne oldu. Silivrililer de bu görüntüleri ölümsüzleştirmek adına deklanşörlerine bastılar.
 
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.