enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Doğa Katliamına Hayır Dediler

Doğa Katliamına Hayır Dediler
25.08.2015
81
A+
A-

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Emek Bileşenleri Platformu tarafından ‘Doğa katliamına hayır’ eylemi yapıldı.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Ergene İnisiyatifi Temsilcisi Seyit Soydan, “Ergene Türkiye’de Marmara Bölgesinin Karadeniz kıyılarındaki Yıldız Dağları’ndan doğmuştur. Ergene’nin birçok kolu vardır. Son olarak ise Meriç nehri ile birleşerek Ege denizine dökülmüştür. Ayrıca Marmara Bölgesi’nde Ergene Bölümü’ne ismini vermiştir. Nehir Çerkezköy ve Çorlu’da ki sanayi tesisleri yüzünden bütün Ergene Ovası kirlenmektedir. Birinci sınıf su sanayi atıkları ile birlikte dördüncü sınıfa dönüşmüştür. Bu da boydan boya Trakya ovasında bulunan insanları ve hayvanları zehirliyor. Artık bunlara dur demek gerekiyor. Bununla birlikte insanlarımızda kanser vakaları artıyor ve doğayı da katletiyor” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi Nurtekin Erol ise Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte bir çok köyde izinsiz, ruhsatsız sanayi kuruluşlarının geliştiğini iddia ederek, “Artık Velimeşe karpuzu yiyemiyoruz. Çevresel etkenler giderek halk sağlığında daha büyük önem kazanmaktadır. Çerkezköy ve Çorlu’daki sanayi tesisleri nehri kirletmeyi sürdürürken bölgede yaşayan insanlar da sağlık sorunları ile boğuşuyorlar. Ülke genelinde kanserin en sık görüldüğü bölgelerin başında ise Trakya yer alıyor” ifadelerini kaydetti.

Umut-Sen temsilcisi Sevgi Mardinli de Ergene nehrinde yaşanan sorunlara değinirken, Saray Güngörmez’de yapılması planlanan kuvarsit maden ocağına engel olarak bir dernek kurduklarını kaydeden üyelerden Hamdi Büyükak’da konu hakkında bilgilendirme bulundu.

Programda son olarak ise yapımcılığını ve yönetmenliğini Nejla Demirci’nin yaptığı belgesel türündeki Göndöndü filmi gösterildi. Ergene’de son yıllarda çevre sorunlarına dikkat çekmek üzere yapılan belgeselde Ergene nehrinin uğradığı çevre felaketinin anlatıldığını kaydeden Nejla Demirci “Belgeselde Ergene Nehri’ndeki kirliliğine sebep olan sanayileşmenin yanı sıra kirliliğin bölgelenin hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik etkilerini röportajlarla uzmanların ve Trakyalıların ağzından anlatıyor” dedi. – TEKİRDAĞ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.