enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Festival yerel sanatçılar ile tatlandı

Festival yerel sanatçılar ile tatlandı
25.08.2015
99
A+
A-

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 53.sünü düzenlediği YoğurtrnFestivali başladı. Yerel Sanatçılara ayrılan üç günlük programının ilk günrnprogramı göz doldurdu. Atatürk Anıtı’na kurulan sahnede gecenin ilerleyenrnsaatlerine kadar performanslarını sergileyen yerel değerler, izleyenlerden tamrnnot aldı. Hem festival hem de bayram coşkusunu bir arada yaşayan Silivrililer,rnilk günden festival alanını doldurdu.

rnrn

Işıklar; “biz büyük bir aileyiz ”

rnrn

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiğirnkonuşmasında şunları söyledi; “Festivalimizin başlangıç gününde, bu mübarekrngünde hepiniz hoş geldiniz. Bayramlar huzur demek, kapanmamış meydanlarda birrnarada, umutla geleceğe bakabilmek demek. Bu anlamlı günde hepinizin RamazanrnBayramını kutluyorum. Bizim geçmişimizde barış var, insan sevgisi ve hoşgörürnvar bu değerlerimizi bugüne taşıyan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Burnmeydanlarda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilke verndevrimleri ışığında bizi biz yapan bütün değerleri sanatla, kültürle, insanrnsıcaklığıyla yarınlara taşıyacağız. Biz büyük bir aileyiz. Bu yüzden Silivri’dernyaşamak güzel..! Gelecek umudu güzel.. Barış, huzur ve sevgi ile bir aradayız.rnBir arada olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. Festivalimizrnhayırlı olsun.”

rnrn

Yerel değerler tam not aldı

rnrn

Festivalin birinci gün programı alternatif rock grubu olan GruprnMiras konseri ile başladı. 2014 yılının başında kurulan Grup Eflatun isimlirngrubun verdiği konserle devam eden sahne programında yine ilçenin yerel birrngrubu olan Grup Mederato konser verdi. Müziğe amatör olarak geçtiğimiz yılrnbaşlayan Yasin Cemo’nun da türküleriyle yer aldığı ilk gün programınınrnfinalinde ise Silivri’de müzik öğretmenliği yapan Volkan Yaran sahne aldı.rnDinleyenlere müzik ziyafeti yaşatan tüm yerel sanatçılara, festivalin simgesirnolan Yoğurtçu Heykeli ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.