enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gülşen Silivri’ye Aşık Oldu

Gülşen Silivri’ye Aşık Oldu
25.08.2015
174
A+
A-
53. Silivri Yoğurt Festivali etkinliklerinin final akşamı, büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları ve Modern Dans gösterisiyle başlayan gecede sahne alan rengârenk kostümleri, koreografileri ve performanslarıyla halk oyunları ekipleri büyük beğeni topladı. Festivalin final gecesinde gerçekleşen havai fişek gösterisi de finale renk kattı.

IŞIKLAR; “FESTİVALİMİZ AMACINA ULAŞTI”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festival finalinde gerçekleştirdiği kapanış konuşmasında şunları söyledi; “53.sünü tamamladığımız bu akşam finalini yaptığımız, Yoğurt Festivalimizin amacına ulaşarak bittiğini düşünüyorum. İstanbul’un yanı başında tanınmamış, belki cezaevinden dolayı yanlış tanınmış, çok zengin tarım toprakları olduğunu ve böyle hizmet sektörüne açık olduğunu, meydanları dolduran,  demokrat, çağdaş, laik, Atatürk Türkiye’sinin cumhuriyet değerlerine inanmış ve onu koruyan bir Silivri olduğunu göstermek istedik. Karanlıklara değil, aydınlıklara, umuda gitmek isteye, bu konuda direnç ve çaba gösteren bir Silivri olduğunu göstermek istedik. Festivallerin tabi ki bir eğlence kısmı da olacak. Hep birlikteyiz, beraberiz ve meydanları doldurduk. Bu festivallere ihtiyaç olduğunu görüyorum.

“KADINLARIMIZIN ÇIĞLIKLARINI DUYMAYANLAR, KAHKAHALARINI DUYUYOR!”

Ülkemizin birçok yeri bu güzelliği hasret. Sokağa çıkmasın diye kadına baskı yapan, kadının ötekileştirildiği, töre cinayetlerine köle gittiği, tacize kurban gittiği zaman çığlıklarını duymayanlar, kahkahalarını duyuyorlar! Onlara iffet diyenlere cevap olsun Silivri. Biz kadının özgürleştiği, emeğini, elinin değdiği her işin güzelleştiğini biliyoruz. Silivrimiz’de de on bine yakın çocuğumuz, yediden yetmişe hemşerilerimiz Kültür Merkezi’nde eğitim gördüler. Onların inançlarını, okulunu, sağlığını, eğitimini, aşını düşünerek yerel yönetimin merkezine insanı koyan bir belediyecilik yapıyoruz. Silivri’mizi koruyacağız, bahar gibi olacak. İstanbul’un yağmalanan birçok belediyeye karşı, burası insanların akın akın özlemle geldiği bir bölge haline gelecek. İşte Silivri bu, biz büyük bir aileyiz. Sevgi, saygı, hoşgörü ve tahammülümüzü meydanlarda coşku ile göstereceğiz. İşte Silivri bu, festivaller bunun için var! Yoğurdu, domatesi, böreği, kavunu, karpuzu bölgenin değeri olan her şeyi, tanıtmaya uğraşıyoruz. Silivri markalaşacak. Tarihi, kültürü, üniversiteleri, teknoloji alanları ile akıl ve bilimle yönetilecek Silivri. Sevgi emek ister biz sevgiyi birlikte büyüteceğiz. 81 ilden farklı hemşerimizi binlerce rengi olan bir kilim gibi tek bir kilim olarak birleştireceğiz. O tek bir kilim Türkiye, renkleri veren hepimiziz. Buna katkı gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk üç gün yerel sanatçılarımızı gördük sahnede, onların içinde biriktirdiklerini dışarı aktarmalarını sağladık. İnsanı insan yapan değerleri hepimizin merkezine koymaya çalışıyoruz. Bundan sonra aydınlıklara yelken açmış bir Silivri var. Yanaşacağı liman da çağdaşlıktır, akıldır, bilimdir!..”

GÜLŞEN ISLATTI!

53. Yoğurt Festivali’nin finalinde Gülşen sahne aldı. Gülşen’in sahne almasıyla birlikte başlayan sağanak yağmur, konseri izlemeye gelenleri ıslattı. Sağanak yağmura rağmen konser alanını terk etmeyen Silivrililer, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Gülşen’in şarkılarına eşlik etti. Muhteşem sahne performansıyla izlemeye gelenlere unutamayacakları bir konser ziyafeti yaşatan Gülşen; “İşte gerçek sevgi bu, Silivri’ye aşık oldum. Bu yağmura rağmen bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.  Yoğurdu çok sevdiğini, sabah kahvaltılarda bile yoğurt yediğini belirten Gülşen, sahnede Silivri’nin meşhur yoğunu tadarak çok beğendiğini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.