enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul Barosu Silivri Adliyesinde Yargılanıyor

İstanbul Barosu Silivri Adliyesinde Yargılanıyor
25.08.2015
98
A+
A-


İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve 9 baro yöneticisinin ”Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 2 yıldan 4’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün Silivri Adliyesinde devam ediliyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu,CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve çok sayıda hukukçu otobüs ile Silivri’ye geldi.


Ümit Kocasakal adliye girişinde çok sayıda avukat tarafından karşılandı.Burada kısa bir açıklama yapan Kocasakal “Türkiye’nin nasıl bir ortamdan geçtiğini hatırlatmama gerek yok” diyen Kocasakal, “Tarihin bazı dönemlerinden yargılanmak bir onurdur. Burada yargılanmak benim için onur madalyasıdır. Yargı kendisiyle ilgili bir karar verecek. Bende açıkcası verilecek kararı merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya takip amaçlı gelen Feyzioğlu ise “Bu davalarda yargılananları tarih unutmayacaktır. Bu davaları yaptıranları isim olarak değil, zulmettikleri için hatırlayacaklardır. Sokrates, halen daha konuşuluyor ve savunması hatırlanıyor ancak Sokrates’i yargılatanlar tarihte zalim olarak geçiyorlar. Biz yine yargıya güvenmek istiyoruz. Bugün burada beraat kararı verilir ve yargı kendini temizler. Biz yargının namusunu, onurunu, yine yargı temizlesin istiyoruz. Bugün şurada bir beraat kararı verilmesi suretiyle yargının alnının akıyla çıkmasını bekliyorum” dedi.

Öte yandan duruşmaya gözlemci olarak takip etmek üzere Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi Michel Benichou, Avrupa Savunma Avukatları Başkanı Scott Crosby, Alman Federal Barosu Başkan Yardımcısı Michael Krenzler, Paris Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Carbon de Seze, Amsterdam Barosu eski Başkanı Hans Van Veggel, Berlin Barosu Başkan Yardımcısı Bernd Hausler Silivri Adliyesi’ne geldiler.

Duruşma nedeniyle polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.