enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5534
EURO
34,8864
ALTIN
2.435,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’li Gençlerden Baklavalı Protesto

Silivri’li Gençlerden Baklavalı Protesto
25.08.2015
104
A+
A-

1 Temmuz Kabotaj Bayramırnetkinlikleri kapsamında her yıl Silivrili gençlerin yoğun katılımıylarndüzenlenen yarışmalar, bu yıl Ramazana denk gelmiş olmasından dolayı SilivrirnLiman Başkanlığı tarafından iptal edildi. Yarışmaların iptal edildiğini,rnetkinlik alanına geldiklerinde öğrenen Silivrili gençler, olaya büyük tepkirngösterdi.

rnrn

Özcan Işıklar gençlerle görüştü

rnrn

Tepkiler karşısında SilivrirnBelediye Başkanı Özcan Işıklar gençlerin yanına gelerek durumu izah etti.rnGençler adına Turan Çokyaşar ile görüşen Başkan Işıklar, ‘İnsanlarınrninançlarına saygılı olmak gerekiyor. Bayram bu sene Ramazan ayına denk geldi.rnBu yüzden oruçlu olduğu için yarışmalara katılamayacak insanları da düşünmekrnlazım. Liman Başkanlığı da bu yüzden etkinlikleri iptal etti. Ancak Ramazan sonrasındarngerçekleştireceğimiz Silivri Yoğurt Festivali’nde benzeri yarışmaları bizlerrnzaten yapacağız.’ dedi.  BaşkanrnIşıklar’dan sonra konuşan Turan Çokyaşar da, ‘ Başkanım bizim Silivri gençliğirnolarak size saygımız ve sevgimiz her zaman sonsuzdur. Bizler buraya taşkınlıkrnçıkarmak için gelmedik de zaten. Sadece her yıl düzenlenen yarışmaların bu yılrniptal edilmiş olmasına tepkiliyiz. Ben Ramazan’ın ilk günleri orucumu tuttum.rnBugün sırf yarışmalara katılmak için niyetlenmedim. Bunun günahı da onların boynuna.rnAyrıca madem Ramazan dolayısıyla bu yarışmalar iptal edilmiş, biz de gençlerrnolarak liman başkanına baklava yaptırdık ve onu takdim etmek istiyoruz. Akşamrnailesiyle birlikte iftarını açtıktan sonra afiyetle yerler.’ Dedi. Sonrasındarnliman başkanının yanına giden Turan Çokyaşar,’ Siz bizim yarışmalarımızı iptalrnettiniz. Bizler de size bu baklavayı ikram etmek istiyoruz. İftardan sonrarnafiyetle yersiniz.’ dedi.  Olayrnkarşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Liman Başkanı da gençlerden aldığırnbaklavayı yanındaki görevlilere vererek, Silivri Kaymakamı Salih KESER’irnkarşıladı.

rnrn

Protokol tam kadro denizdeydi

rnrn

Silivri Kaymakamı Salih Keser,rnBelediye Başkanı Özcan Işıklar, protokol üyeleri ve davetlilerle birlikterngemiyle denize açılıp deniz şehitleri anısına denize çelenk attılar.rnVatandaşların da kendi tekneleriyle eşlik ettiği gemi, çelenk atma esnasındarnsiren çaldı. Sonrasında hep birlikte kıyıya doğru hareket e geçildi.

rnrn

Turan Çokyaşar’dan örnek davranış

rnrn

Gemi dönüş yoluna geçtiği sırada,rnDalgakıran tarafından denize atlamış bir köpek gemiye doğru yanaşmaya başladı.rnGemidekilerin ilgisini bir anda üzerine toplayan köpek gemiye çok fazlarnyanaşınca, geminin pervanelerine kapılma riski çoğaldı. Bunun üzerine gemidenrndenize atlayan Turan Çokyaşar, köpekle birlikte gemiden uzaklaştı. Gemininrnlimana varmasının ardından karaya çıkan Başkan Işıklar, Turan Çokyaşar’ın darnçıkmasını bekledi. Turan Çokyaşar’ı yanına çağıran Başkan, bu örnekrndavranışından dolayı kendisini tebrik etti.

HABER:Eyüp Can BALABAN

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.