enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’nin Altın Çocuğuna Vefasızlık

Silivri’nin Altın Çocuğuna Vefasızlık
25.08.2015
221
A+
A-

20 yıl önce Samsunspor’da forma giyerken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Silivri Fenerköylü Milli Futbolcu Müjdat Gürsu, kabri başında 9 kişinin katıldığı törenle anıldı. Silivrispor yöneticilerinden Doğan Özkoç, Kulüpler Birliği yöneticilerinden Aydın Güzdemir ve Aydın Algör, Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kerem Fidancık ve Veteranlar Futbol Takımından Ufuk Bek, anmayı gerçekleştiren isimlerdendi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız’ın da merhum futbolcunun kabrine ziyarette bulunduğu öğrenilirken; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun ve Kulüpler Birliği Başkanı Candemir Yılmam katılmadı.    

MÜJDAT GÜRSU’NUN HAYATI

Silivri’nin Fener Köyü’nde yaşayan Mehmet ve Hatice Gürsu çiftinin oğlu olan Müjdat, ilkokul yıllarında top oynamaya başladı. Lisede Silivrispor’un altyapısına girdi. 1990-1991 sezonunda 3. Lig’teki Silivrispor’da oynadı. 1991-92 sezonunda 2. Lig’teki Bandırmaspor’a transfer oldu. Oynadığı 32 maçta 2 gol kaydetti.

1992-93 sezonunda Samsunspor’a transfer oldu. Klasman grubunu namağlup, Yükselme grubunu da 1. bitirip Türkiye 1. Ligi’ne çıkan kadroda yer aldı. Oynadığı 31 maçta 3 gol attı. 1993-94 sezonunda ise İsmail Uyanık başkanlığında Gigi Multescu yönetiminde Serkan Aykut, Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Sağlam gibi Türk futbolunun önemli isimliyle beraber forma giydi. 24 maçta oynadı. 2. ligden gelen bir takım için çok iyi bir sonuç olan 5.ligi elde ettiler. O sene son kez düzenlenen Balkan Kupası’nın da sahibi oldular. Sezon sonu Gürsu’nun Fenerbahçe’ye transfer dedikoduları çıktı. Ancak o, Samsunspor ile sözleşmesini yeniledi. Futbolu ve fiziksel olarak Ronald Koeman’a benzetildiği için lakabı Koeman Müjdattı.

1992’de daha Bandırmaspor’dayken ilk kez 21 yaş altı Türkiye Milli Futbol Takımı’na çağrıldı. 9 maçta forma giydi. Bunların 6’sı 1994 UEFA 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleriydi. Attığı 2 golü de bu maçlarda attı. Ancak birinci Polonya ile 1 puan farkla 2. oldular.

Ümit milli takımda, daha sonra Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final, Dünya Kupası’nda 3. gören jenerasyondan Rüştü Reçber, Alpay Özalan, Arif Erdem, Ergün Penbe, Hakan Şükür, Sergen Yalçın, Abdullah Ercan, Emre Aşık gibi isimlerle forma giydi.
Sezon sonu tatilinde Gürsu, 21 Haziran sabaha karşı 5 sularında arkadaşı futbolcu Tuncay Köseoğlu ile bir arkadaşını hava alanından almak için giderken kaza yapmış ve hayatını kaybetmişti. 2009’da aynı adı taşıyan yeğeni ve eniştesi de Gürsu gibi bir trafik kazasında hayatlarını kaybettiler.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.