enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

8 Asırlık Gelenek Büyükçekmece’de Sergilenecek

8 Asırlık Gelenek Büyükçekmece’de Sergilenecek
18.12.2015
117
A+
A-

Denizlili fotoğraf sanatçısı Sabih Güzel’in 8 asırdır devam eden “Sudan Koyun Atlatma” geleneğini anlatan fotoğraf sergisi Büyükçekmece’de sanatseverlerle buluşacak.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ında katılacağı sergi açılışı, 20 Aralık Pazar günü, saat 13:00’de Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek.

 

“Sudan Koyun Atlatma”

 

Denizli’nin Çal ilçesi, Ağaseyit Köyü’nde çobanlar arsında 8 asırdır sürdürülen “Sudan Koyun Atlatma-Çevirme” yarışmasını fotoğraflayan fotoğraf sanatçısı Sabih Güzel’in “Egenin Türküleri – Sudan Koyun Atlatma” fotoğraf sergisi Büyükçekmece’de sanatseverlerle buluşuyor. Pek çok açıdan ilginç ve 8 asırlık bir geleneği anlatan serginin fotoğrafseverler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.  Sergi açılışına Büyükçekmece Belediyesi’nin davetlisi olarak Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan başkanlığında bir heyetin de katılması bekleniyor.

 

20-24 Aralık tarihlerinde gezilebilecek

 

Serginin dikkat çeken bir diğer özelliği ise, kendisi de Çallı olan Türkiye’nin en önemli ressamlarından İbrahim Çallı’nın adını taşıyan bir sanat galerisinde, Çal ilçesine özgü 8 asırlık geleneğin sergilenecek olması. Büyükçekmece Belediyesi, Çal Belediyesi, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ve Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliğiyle 20 Aralık tarihinde açılacak olan sergi 24 Aralık akşamına kadar açık kalacak. Sergiye tüm sanatseverler davetli.

004

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.