enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bakan Kurum ile Başkan Demir Şişecam Projesi’nin Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Kurum ile Başkan Demir Şişecam Projesi’nin Temel Atma Törenine Katıldı
27.05.2022
100
A+
A-

Güngören Belediyesi’nin öncülüğünde site sakinlerinin ‘Etkin Uzlaşma Modeli’ ile başlattıkları kentsel dönüşüm projesinde temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile çok sayıda davetli katıldı. Güngören’de Şişecam konutları temel atma töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur ile davetliler katıldı.

“PROJELER EN KISA SÜREDE TESLİM EDİLECEK”

300 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde konuşan Bakan Kurum, devam eden kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Kurum, çok sayıda millet bahçesinin yapımının tamamlandığını belirterek, “46 tane millet bahçesi kazandırıyoruz ve 2.2 milyon metrekare büyüklüğündeki 13 millet bahçemizi yapımını tamamladık, vatandaşımızın hizmetine açtık. Güngören’imize de toplam büyüklüğü 56 bin metrekareye ulaşan 2 millet bahçemizi yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi, Güngören Millet Bahçemizde artık son aşamaya geldik. Güneştepe Millet Bahçemizin de yapımına başladık. Diğer millet bahçelerimizi de inşallah etaplar halinde 2023 yılına kadar tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. İstanbul’daki aslında en özel projemiz Atatürk Havalimanı millet bahçesi olacak. Pazar günü 145 bin 300 fidanımızı milletimizin coşkusuyla birlikte inşallah toprakla buluşturacağız. Tamamlandığında içinde bilim merkezlerinden, bisiklet yollarına, spor alanlarından içindeki sanat atölyelerine, yeşil alanlarına kadar pek çok sosyal donatıyı içinde barındıracak ve muhteşem bir yaşam alanı olacak. İstanbullu hemşehrilerimiz burada yeşille buluşacak. İstanbul’un inşallah akciğeri olacak, İstanbul’un kalbi olacak” diye konuştu.

Başkan Demir, yaptığı konuşmada “Şişecam sakinleri ile yaptığımız toplantıda ‘Etkin Uzlaşma Modeli’ ile yola çıktık. 1 aylık süreçte yüzde 97’lik bir uzlaşma sağlanarak dönüşüme evet dediler. Bugün de hep birlikte yeni konutların temelini atıyoruz. İnşallah çok kısa sürede yeni evleri hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi. Bakan Kurum ile Başkan Demir konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve hak sahibi vatandaşlarla konutların temelini attı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.