enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BAŞKAN MESUT ÜNER; SONUNA KADAR ATA’MIZIN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ

BAŞKAN MESUT ÜNER; SONUNA KADAR ATA’MIZIN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ
A+
A-

Pita Gecesi’ne katılan Başkan Mesut Üner, mübadelenin geri dönüşü olmayan bir yolculuk olduğunu belirterek “O gün olduğu gibi bugünde sonuna kadar Ata’mızın izinde yürüyeceğiz” dedi.

Başkan Mesut Üner, Büyük Mübadele Derneği tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Pita Gecesi’ne katıldı. Kestanelik Mahallemizde birlik, beraberlik ve dostlukların daha da sağlamlaştırılması amacıyla düzenlenen gecede özenle hazırlanmış geleneksel pitalar yine geleneksel ritüeli eşliğinde konuklara ikram edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve birçok ilçeden çok sayıda misafirin katılım gösterdiği gecede Dernek Başkanı Sabit Semiz bir konuşma yaparak konuklara teşekkürlerini sundu.

Mübadele 100 yıl geçse de bizlerin onurlu mirasıdır

Amaçlarının mübadele ile yaşanan acıların anısını saklı tutmak ve geçmişi unutmadan genç nesillere hem mübadeleyi hem de gelenek ve kültürlerini aktarmak olduğunu dile getiren Başkan Sabit Semiz sözlerinde, “Mübadiller yaşadıkları acıları, travmayı hiç hak etmediler. Ömürlerinin sonuna kadar ne o toprakları unuttular ne de çektikleri acıları. Onlar bir vatan kaybetmişlerdi. Onlar Rumeli Türkiye’sini kaybetmiştiler. Bunu ömürlerinin sonuna kadar hiç unutmadılar ve kalplerinin en mukaddes yerinde daima taşıdılar. Bugün mübadelenin üzerinden 100 yıla yakın bir zaman geçti. Aradan 100 yıl geçse de bu onurlu miras onca kalp kırıklıklarına rağmen bütün hasletleriyle bizlere miras kalmıştır. Bu dayanışma gecemizde bizlere desteklerini esirgemeyen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’e, Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e, Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a, bize okul bahçesini açan Kestanelik İlkokulu Müdürümüz Fatih Doğan’a ve Kestanelik Muhtarı Mehmet Çakır’a gönülden teşekkürleri sunuldu. Aynı zamanda geceye katılım yapanları buraya ulaştıran Çatalca Travel Sahibi Selim Aras’a, evlerinde yaparak ellerinde tepsileri ile gelen, en güzel Pitaları bizlerle buluşturan emekçi arkadaşlarımıza ve misafirperverlikleri için Kestanelik halkımıza teşekkür ederim ” dedi.

Sonuna kadar Ata’mızın izinde yürüyeceğiz

Başkan Mesut Üner, gecede yaptığı konuşmada bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ” Mübadelenin geri dönüşü olmayan bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Allah o kötü günleri bizlere bir daha yaşattırmasın. Biz mübadele ile topraklarımızı bırakıp buralara geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize buraya gelin dedi, buraya geldik. Onun hemşerisi olmaktan, onunla beraber, onun ışığında yürümekten her zaman mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet değerlerimize, Atatürk ilkelerimize her zaman, her yerde, hep beraber sahip çıkacağız. Ve sonuna kadar onunla beraber yürümeye ant içtik, söz verdik ve onunla beraber olacağız. Bu geceyi tertip eden Büyük Mübadele Dernek Başkanı Sabit Semiz’i, yönetim kurulunu ve bu gecenin oluşmasında tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 Pita tepsilerinin geleneksel danslar eşliğinde sunulduğu gecede Ahenk Sanat Kulübü ve Mübadil Ev Hanımları Otantik Halk Oyunları gruplarının gösterileri büyük bir beğeniyle izlendi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.