enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5150
EURO
34,9633
ALTIN
2.430,04
BIST
9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bayram Dolandırıcılarına Dikkat

Bayram Dolandırıcılarına Dikkat
14.06.2016
141
A+
A-

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; yaklaşan Ramazan Bayramını ve uzun bayram tatilini fırsat bilen dolandırıcıları ve yöntemleri hakkında basın açıklamasında bulundu.

Emanet; “9 günlük bayram tatili dolandırıcıları yine harekete geçirdi.Derneğimize bu konuyla alakalı şikayetler gelmeye başladı.Hayali devre mülk,internet ortamından satılan tatil paketleri,otellerini tanıtım amaçlı organize edilmiş hafta sonu  tatil organizasyonları ve ortada arsası bile olmayan yerlerde ısrar ve psikolojik baskılarla imzalatılan tatil sözleşmeleri, bedava bayram tatili,anketler aracılığı ile size özel diye başlayan tatil kampanyaları,Gsm operatörlerinden gelen hediye ve yüklü miktarda para kazandınız mesajları, Üniversitelerin önlerinde konuşlanan satış elemanlarının öğrencilere senet imzalatarak  hileli tarih ve bilgilerin yer aldığı sözleşmelerle sınavlara hazırlık kitapları,yabancı dil CD leri vs.ürün satışı şikayetlerin başını çekmektedir.

İNTERNETTEN TATİL PAKETİ SATIN ALIRKEN İKİ KEZ DÜŞÜNÜN.

KURUMSAL TUR ACENTALARINI TERCİH EDİNİZ…!

İnternetten tatil paket satan firmalar burada dürüst ve kurumsal firmaları tenzih ediyorum. Başka otel adı ve fotoğrafı kullanarak maalesef rezervasyon alıp, kilometrelerce yol alarak bölgeye varan tüketiciye son saatlerde telefon açıp “ Sorun çıktı sizi başka bir otele yerleştirmek zorundayız” diyerek vaat ettikleri ve resimlerle alakası olmayan ucuz ve vasat bir otele yönlendiriyorlar.Bazen bir odayı birkaç kişiye satıyorlar.Sitelerde piyasadan yüzde 20,30 daha ucuza yurtiçi ve yurtdışı tatil paketleri satan dolandırıcıların kurguladığı bu hileli yöntemler tatile birkaç gün kala müşteriye sorun olarak sunuluyor. Bu yöntemle onlar haksız kazanç sağlarken mağdurların tatil heyecanı hüsranla son buluyor.

Acentasından aylar öncesinden bayram tatili için rezervasyon yaptırıp 3,6 vs. taksitte kredi kartından çekim yapılıp, taksitlerinin çoğu ödenip ; otele giriş gününün de iptali görüp otel kapısında kalan müşterileri de gördü ülkemiz.Acente ile Otelin anlaşması olmadığı gerçeği ile orada yüzleşmemek için ucuz otel vaatlerine yada fiyatlarına kanmayın,araştırın ve kurumsal acente  yada sitelerden tatilinizi satın alın. 

 

BEDAVA SİRKE BALDAN ACIDIR…!

 

DEVRE MÜLK DÜŞÜNÜYORSANIZ; SÖZLEŞME Yİ OKUMADAN İMZA ATMAYIN.

 

Emanet ;”Bedava Tatil Kazandınız” ,”Bedava hediye kazandınız”,”Tanıtım amacı ile sizi otelimizde hafta sonu bedava ağırlayacağız” mesajlarına karşı vatandaşı uyardı.

Bu devirde kim kime bedava ne veriyor. Bir bedel ödemeden elde ettiği şeyler insana çok tatlı gelir. Para verilmeden ele geçen şeyler çok hoşa gider.Ancak bu  cümle bedavadan dolandırıldığımızın çevirisidir aslında.Gerçeği hep finalde anlıyoruz. Tüketiciler devre mülkü uygun fiyata aldıkları, buraları yüksek rakamlar karşılığında kiraya verebilecekleri ve değişim programları ile farklı pek çok illerde tatil yapabilecekleri gibi vaatlerle ikna olarak sözleşme imzalıyorlar.Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.Mesela;

-İnşaat ruhsatı, sondaj ruhsatı, ÇED raporu gibi resmi ruhsatlarını sorun.
-Sözleşmeyi iyice okuyun, tanıtım sonrasında değil düşünme payı aldıktan sonra imzalayın.
-14 günlük cayma hakkı süresi içerisinde herhangi bir peşinat vermeyin,senet imzalamayın.
-Sonradan teslimli satışlarda firmalardan teminat veya sigorta gibi bir güvence isteyin.
– Sözleşmelerin bir nüshasını ve broşürlerini alın.
-Sözleşmelerde, cayma hakkı, teslim bilgileri, ortak alanların kullanımı, yıllık aidat tutarları ve    bunların artış tutarlarının açık olarak belirtilmiş olmasına dikkat edin.
– Sorun çıktığında firma olumsuz cevap verir veya hiç cevap vermezse, bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlıklarda yer alan tüketici hakem heyetlerine başvurun.

ÖĞRENCİLER OKULAMI GİTSİN… ? İCRA DAİRELERİNEMİ …?

Dolandırıcılar adını paylaşmak istemediğim bir Üniversitenin kapısına çok sayıda satış elemanı yerleştirmiş.Öğrencilerin sınav haftasını  da göz önünde bulundurarak onların dalgınlığından ve telaşlarından faydalanarak  kolları sıvamışlar.Niyetleri sözüm ona yardımcı ders kitabı,hızlı ve pratik yabancı dil öğretmek üzere internet ortamından yüzde yüz garantili eğitim hizmeti satmak.Tüm kişisel bilgilerini alıp,kullanabilmek üzerede sonradan verilecek şifre vaadiyle onlarca öğrenciye sözleşme imzalatmışlar. Öğrencilere şifre gelmediği gibi sisteme de girmek mümkün değil.Asıl işin cabası cayma süresi boyunca oyaladıktan sonra hepsine gelen icra evrakları…!

ONLARCA ÖĞRENCİYE  DERNEĞİMİZ OLARAK İCRAYA İTİRAZ DİLEKÇESİ YAZDIK…!

Dernek Başkanı Sevgi Emanet; “bize ulaşan öğrencilerimize icraya itiraz dilekçesi yazdık.Ancak ulaşamayan öğrenci yada velilerimize de buradan seslenmek istiyorum. Öğrencileri  aldatmaya yönelik yapılan bu  işlemler bir suçtur.İcra işlemi ile karşı karşıya kalan öğrencilerin 1 hafta içinde icraya itiraz başvurusu yapması gerekmektedir .  Cayma bildirimini yazılı olarak yapsınlar.Ellerinde matbu bir evrak bulunsun”  diyerek sözlerine son verdi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.