enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenyurtta kültür-sanat esintileri

Esenyurtta kültür-sanat esintileri
A+
A-

​​​​​​​Esenyurt Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri, ocak ayında da dolu dolu programlarla devam ediyor.

“Ocak Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey tiyatro ekibini ilçede ağırlayan belediye, “Her Şey Bedava” isimli tiyatro gösterisi ile Esenyurtlulara kültür ve sanat dolu bir akşam yaşattı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterime, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bir dönemin İtalya’sını konu alan oyun, Esenyurt halkını hem güldürdü hem de düşündürdü.

“Eminim Türkiye sizden çok şey öğrenmiştir”

Tiyatro ekibine teşekkür etmek için sahneye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, oyunda yer alan sanatçılara çiçek verdi. Oyunla ilgili düşüncelerini de aktaran Başkan Bozkurt; “Ne güzel ettiniz, buraya geldiniz. Biz bu oyunun ne anlatmak istediğini anladık ve üzerimize düşen mesajı aldık. Mesaj gerçekten çok güzeldi. Biz de sizin dediğiniz gibi insanlara gökdelenlerin değil, onurlu bir yaşamın yollarını açmaya çalışıyoruz. Eminim Türkiye sizden çok şey öğrenmiştir. Ülkemize kattığınız değerler için çok teşekkür ediyoruz. Saatlerce, günlerce verilen nutuklardan çok daha fazlasını iki kelime ile veriyorsunuz. Sergilediğiniz bu oyunun verdiği mesajdan hepimiz üzerimize düşeni aldık.” dedi.

Belediyenin asli hizmetlerinden biri de kültür hizmetleridir

Esenyurtlu seyircinin enerjisini çok beğendiğini ifade eden sanatçı İlyas İlbey ise şöyle konuştu; “Oyun bir dönemin İtalya’sını anlatıyor. Bu oyunun İtalya’da yazılmış ve oynanmış olması bizim için pek bir şey fark etmiyor çünkü bizde de aynı şeyler var. Onun için seyirci çok özdeşleşiyor ve kendini buluyor oyunda. Seyirci oyunda kendini bulduğu için, bir takım gerçekleri bulduğu için tepkisi de güzel oluyor. Kanalizasyon, su, alt yapı, üst yapı gibi hizmetlerin yanında belediyenin asli hizmetlerinden birinin de kültür hizmetleri olduğunu düşünüyorum. Esenyurt’ta da bu bilinçte olan bir Belediye Başkanımız var. Ben şahsen kendisiyle tanıştığımda bunu gördüm. Kültür ve sanatı ilçeye taşıdığı için Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.