enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İSTANBUL’A ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER GELİYOR

İSTANBUL’A ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER GELİYOR
29.01.2022
119
A+
A-

İETT, 2022 bütçesine koyduğu 100 elektrikli araç alımı için ilk adımı attı. 300 kilometre menzilli elektrikli otobüsün test süreci başlatıldı. Alımla birlikte İETT tarihinde ilk kez yüzde yüz elektrikli otobüsler filoya kazandırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruşlarından İETT 100 elektrikli otobüs alımı için test süreci başladı. Macaristan’dan tırla getirilen İkarus marka yüzde yüz elektrikli aracın ilk testleri,  İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve ilgili Daire Başkanlarının katılımıyla 28 Ocak Cuma günü gerçekleştirildi.

İETT heyeti ve firma temsilcileri elektrikli otobüse binerek önce Yedikule’ye, ardından Millet Caddesi üzerinden Saraçhane’deki İBB yerleşkesine gitti. Araç hakkında firma yetkilileri ayrıntılı bilgilendirme yaptı. 300 kilometre menzilli aracın Romanya, Almanya, Avusturya gibi ülkeler tarafından halen kullanıldığı belirtildi.

YOLCU AĞIRLIĞIYLA DA TEST EDİLECEK

İkarus marka elektrikli araç bir hafta boyunca üzerine konulan ağırlıklarla birlikte test edilecek. Aracın menzili ve diğer aksamı hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapılacak. İETT, başka markalara ait elektrikli araçları da test ettikten sonra, elektrikli araç alımı için teknik şartname oluşturacak. Ardından araç alımı için ihale süreci başlatılacak.

FİLOYA ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GELECEK

İETT’nin 2022 yılı bütçesi ile performans ve yatırım programları 12 Kasım 2021’de İBB Meclisi tarafından onaylandı. 7.7 milyar liralık bütçede daha konforlu ve çevre dostu bir ulaşım imkanı sağlayacak elektrik araç alımı da yer alıyordu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.