enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KÜÇÜKÇEKMECELİ OKÇULARDAN ETNOSPOR’DA BÜYÜK BAŞARI

KÜÇÜKÇEKMECELİ OKÇULARDAN ETNOSPOR’DA BÜYÜK BAŞARI
02.09.2016
127
A+
A-

Küçükçekmeceli Okçular, Etnospor Kültür Festivali’nin son gününde düzenlenen müsabakalarda büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu.

Bezirganbahçe Meydanı’nda Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin son gününde yapılan müsabakalarda Küçükçekmece Belediyesi Spor Okulları öğrencilerinden oluşan Küçükçekmece Geleneksel Okçuluk takımı birinciliğe imza atarken, Talimhane Ekibi de üçüncü oldu.

Bezirganbahçe Meydan’da düzenlenen ve üç günde 100 binden fazla vatandaşın ilgi gösterdiği festivalin kapanış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ak Partili Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Nureddin Nebati, Halis Dalkılıç, Okçular Vakfı Kurucu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Doğan ile on binlerce vatandaş katıldı.

BİLAL ERDOĞAN’A ÖDÜLÜNÜ 11 YAŞINDAKİ ALPEREN VERDİ

Festivalde müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalarını, protokol üyeleri verdi. Menzil sahasında düzenlenen, protokol menzil müsabakalarında 280 metreye ok atarak birinci olan Bilal Erdoğan’a ödülünü organizasyonun en genç sporcularından 11 yaşındaki Alperen Sivrikaya takdim etti. Başkan Karadeniz ise Bilal Erdoğan’a teşekkür ederek plaket hediye etti. Ayrıca Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği üyeleri de Başkan Karadeniz’e yöresel kıyafetlerini hediye etti.

Festival için Bezirganbahçe’de dev bir kompleks içerisinde kurulan kültür ve oyun parkurlarının yanında 35 kıl çadırdan oluşan bir oba ve bir çarşı meydana getirildi. Orta Asya ve Anadolu’nun namlı şefleri tarafından hazırlanan anaevi yiyecek ve içeceklerin sunulduğu bu mekânlarda pek çok etkinlik de düzenlendi. 11 spor dalında yurt içi ve yurt dışından, toplam 20 takımın yer aldığı; atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, kökbörü, mangala gibi birçok geleneksel oyunun birbirinden başarılı ve yetenekli sporcularının boy gösterdiği festival boyunca katılımcılar heyecanlı anlara şahit oldu.

MÜSABAKA SONUÇLARI

HEDEF OKÇULUK

Çocuklar:

1. Küçükçekmece Geleneksel Okçuluk

2. Okçular Tekkesi

3. Talimhane Ekibi

Erkekler:

1. Akşehir Selçuklu

2. Tirzen Okçuluk

3. Akşehir Nasrettin Hoca

Kadınlar:

1. Okçular Tekkesi

2. Tokat Danişment

3. Şehir Geleneksel Okçuluk

ATLI OKÇULUK

Kabak stili atış gençler:

1. Dilara Bal,

2. Canset Genel,

3. Yusuf Kılcı

Kabak stili yetişkinler:

1. Mustafa Koç

2. Gürak Gayretli

3. İrfan Gürdal

Memlük stili gençler:

1. Yusuf Kılcı

2. Canset Genel

3. Dilara Bal

Memlük stili yetişkinler:

1. Emrah Koç

2. Şevket Sarıdemir

3. Yasin Eren

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.