enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4124
EURO
34,7842
ALTIN
2.433,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Özgür Basın Demek Demokrasi Demektir!

Özgür Basın Demek Demokrasi Demektir!
05.08.2016
118
A+
A-

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin gelenekselleşen “Yerel Basın Ödül Töreni” Büyükçekmece Kültürpark kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne haberleri ve köşe yazılarıyla destek veren yerel basına törenle teşekkür plaketi verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Akgün; “Özgür basın demek demokrasi demektir” ifadesini kullandı.

Festivale katkı sunan yerel basına teşekkür plaketi

İstanbul ve Büyükçekmece’de yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahipleri, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ve Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün’e plaketleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve belediye meclis üyeleri tarafından takdim edildi.

“15 Temmuz Ders Olsun”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her güne yerel basını okuyarak başladığını belirterek; “Bölgesel yayın yapmakla birlikte her tülü imkansızlığa karşın üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışan yerel basınımız her festivalde olduğu gibi bu festivalde de yapmış oldukları haberlerle büyük katkı sundular. Özgür basın demek demokrasi demektir. Özgür basın olmadan demokrasi olamayacağını, Ahmet’in Mehmet’in istediğini değil de, gerçekleri yazdığınız zaman gazeteci olacağınızı bilmelisiniz. İşte bunun en somut örneğini 15 Temmuz karanlık gecesinde gördük. İnşallah bu yaşanan karanlık tablodan basında kendisine ders çıkartmıştır. Siz gazete sahiplerine, sizlerle birlikte çalışan arkadaşlarınıza hem kendi adıma, hem festival komitesi adına hem de Büyükçekmece ailesi adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.