enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3672
EURO
34,6943
ALTIN
2.398,13
BIST
10.164,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YAZAR SİNAN YAĞMUR ARNAVUTKÖY’DE KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU

YAZAR SİNAN YAĞMUR ARNAVUTKÖY’DE KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU
A+
A-

Ünlü yazar Sinan Yağmur, Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Arnavutköy’e konuk oldu. 

Arnavutköy Belediyesi’nin “Kültür ve Sanat Etkinlikleri” ile ünlü yazarlar, Arnavutköylü vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Ekim ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında “Aşkın Gözyaşları” serisinin ve tasavvuf temalı birçok eserin sahibi olan Sinan Yağmur, Arnavutköy’de söyleşi ve imza günü düzenledi. Arnavutköy Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşi ve imza günü Arnavutköy Şehir Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe söyleşi ile başlayan Sinan Yağmur kendisine dinlemeye gelen misafirlere kitap sevgisini, başından geçen olayları ve aile sevgisini anlattı. Sinan Yağmur, “Bir ülkenin zenginliğini ve ilerlemesini sağlayan o ülkenin kütüphane sayılarıdır, bilim araştırma merkezleridir, tıbba, bilime, okumaya, gelişmeye önem vermesidir. Osmanlı ve Selçuklu bir yere yeni bir yerleşim yeri kuracaksa yaptıkları ilk şey kütüphanedir. Çünkü kütüphane o ülkenin medeniyetini, ahlakını, güzelliğini gösterir. Kütüphaneden çıkan o bilginin ışığıyla o ülke aydınlanır. Bu anlamda insanında iç aydınlığı, ferahlığı, huzuru okumaktan gelir” şeklinde konuştu.

“İnsanı insana götüren şey kelimelerdir”

Kitap okumanın önemini vurgulayan Sinan Yağmur, “Kitap okumak birbirimizi de anlamanın yoludur. Hiç konuşmadan bakışlarıyla, mimikleriyle ve ruh haletiyle, çekingen, içe kapanık, cesareti olmayan, başkaları tarafından bastırılmış bir insan olduğunu anlarsınız, onun kalbini okursunuz. Birbirimize duygularımızı kelimeler ile ifade ederiz. İnsanı insana götüren şey kelimelerdir. Biz kelimeyiz, insan kelimedir. Bir kelimeyle bu arkadaşımı ömür boyu kendimden nefret ettirebilirim. Yine bir kelimeyle de bu arkadaşımız ömür boyu bana hayran kalabilir. İfade ve iletişim o kelimelerden yola çıkar. Bunun yolu da kitap okumaktan geçer” dedi. Yazar Sinan Yağmur söyleşi sonunda sevenleri ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

“Kitap tadında, kültür kokulu çok güzel bir söyleşi oldu”

Etkinlik sonunda konuşan Sinan Yağmur, “Arnavutköy Belediyemizin Kültür-Sanat Etkinliklerinde, Ekim ayında belediyemizin misafiri olduk. Aşkın Gözyaşları kitaplarının yazarı Sinan Yağmur olarak genç yüreklere dokunmak, gençleri kitap sevgisi ile buluşturmak amacıyla Arnavutköy Belediyesi Şehir Kütüphanesi’nde gençlerimizle buluştuk. Kitap tadında, kültür kokulu çok güzel bir söyleşi oldu. Uzun bir söyleşiydi ama tadımlık bir söyleşi gibi oldu. Çünkü gelen gençlerden, hazırlanan organizasyon,  konsept, yetkililer, kütüphane görevlisi arkadaşlar, medyamız ve Arnavutköy Belediyesi’nin bütün yüreğini, sevdasını koymuş bütün arkadaşların katkılarıyla güzel bir kültür akşamı yaşadık. Bundan dolayı Ahmet Haşim Baltacı başkanıma ve Arnavutköy Belediyesi’nin bütün idarecilerine, kitap sevdalısı yüreklerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sinan Yağmur’u görmek için uzaklardan geldik”

Sinan Yağmur’u görmek için uzaktan geldiğini belirten Ebru Ercihan, “Merhabalar, Arnavutköy Şehir Kütüphanesi’ndeyiz. Sinan Yağmur’u görmeye uzaklardan, Çekmeköy’den geldik buraya. Bu etkinliği yaptığınız için çok teşekkür ederiz. Sinan Yağmur’u ikinci kez görme şansı sağladım. Çok memnunum, belediye başkanınıza da bu güzel etkinliği düzenlediği için çok çok teşekkür ederiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.