enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5991
EURO
34,7375
ALTIN
2.498,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmeceli Kadınlara “Sağlık İçin Egzersiz” Paneli

Büyükçekmeceli Kadınlara “Sağlık İçin Egzersiz” Paneli
15.12.2015
114
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, Tepekent Sosyal Tesisleri’nde “Sağlık İçin Egzersiz” konulu bir panel düzenledi.

 

Fitness Kıdemli Antrenörü Bahadır Özdilek burada yaptığı sunumda bilinçli egzersizin sağlık açısından önemini bilimsel veriler ışığında anlattı.

 

3 milyon kişi fiziksel aktivitesizlikten yaşamını yitiriyor

 

Araştırmalar dünyada her yıl 3 milyondan fazla insanın fiziksel aktivite eksikliğinden öldüğünü ortaya koyuyor. Bilim insanlarının açıklamalarına göre fiziksel aktivite eksikliği ölüm nedenleri arasında dünyada dördüncü sırada. Aynı şekilde obezitenin de her yıl 1 milyondan fazla ölüme sebep olduğu bilinen bir gerçek. Bu durumu tersine çevirmek ise doğru egzersiz ile mümkün.

Spor yaralanmaları hakkında bilgiler veren Bahadır Özdilek, “Spora başlamadan önce yapılacak uygun ve yeterli ısınma hareketleri sakatlanmalara karşı alınacak önlemlerden biridir. Daha sonra spor yaparken kullanılan ayakkabı, ekipman gibi malzemelerin uygunluğu gelir. Sakatlıkların en önemli sebebi ise hatalı antrenmandır. Performansı artırmaya yönelik yapılan tüm hareketlerin belli bir denge içerisinde ve uzman antrenör gözetiminde yapılması gerekir” diye konuştu.

 

Doğru beslenmenin önemi anlatıldı

 

Fazla kilolardan kurtulmak için yağ yakımının öneminin ve selüloit oluşumunu engellemenin yöntemlerinin aktarıldığı panelde sporda doğru beslenmenin önemi anlatıldı. Büyükçekmece Belediyesi vatandaşları bilinçlendirmek amacı ile Spor İşleri Müdürlüğü aracılığı ile benzer organizasyonları yapmaya devam edecek.

2 3

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.