enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yeni Doğan Hastalıklarında Kusma ve Kilo Alamamaya Dikkat

Yeni Doğan Hastalıklarında Kusma ve Kilo Alamamaya Dikkat
31.10.2015
110
A+
A-

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Arslan, Küçükçekmeceli ebeveynlere ‘Yeni Doğan Hastalıkları’ hakkında bilgi verdi.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli vatandaşlarla buluşan Arslan, yeni doğan bebeklerde görülen hastalıkları ve annelerin yapması ya da yapmaması gerekenleri anlattı.

BEBEĞİNİZ FIŞKIRIR TARZDA KUSUYORSA DİKKAT!

Yeni doğan bebeklerin emmeme sorunu ve kusma yaşayabileceğini belirten Arslan, “Bebeklerin kusmaları aslında normaldir. Ancak fışkırır tarzda ve sık görülen bir kusma varsa, bebek doğduğundan beri kilo alamıyorsa mutlaka doktora başvurmak gerekiyor” dedi.

“BEBEĞİNİZ NORMALDEN FAZLA AĞLIYORSA DOKTORA BAŞVURUN”

Bebeklerin dışkılarının da kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Hüseyin Arslan, “Dışkı rengi, sayısı da önemli. Dışkı kötü kokuyorsa kanlıysa, çok sertse ve bebeği zorluyorsa bir sağlık kuruluşuna gitmekte fayda var” diye konuştu. Yeni doğan bebeklerin normalden fazla ağlamasının da uyarıcı bir belirti olduğunu söyleyen Arslan, “Daha önce hiç ağlamayan bebek, sürekli ağlıyor ve hiç susmuyorsa; normal zamanda yaptığınız şeylerle rahatlamıyorsa da farklı bir durum söz konusu olabilir” dedi.

 

“ISLAK ILIK TÜLBENTLE ÇAPAĞI TEMİZLEYİN”

 

Arslan sözlerine, “Yeni doğan bebeklerde kayma ve çapak gibi göz hastalıkları oluyor. Prematüre bebekler göz gelişimini tamamlamadığı için 4 haftada bir muayene yapılıyor. Bebeğin gözünde sürekli çapak çıkıyorsa, gözüne hafifçe masaj yapılabilir ve göz ılık ıslak bir tülbentle temizlenmelidir. Bu nedenle ılık olduğu için temizlemek amaçlı çay kullanırlar ” diyerek devam etti.

 

“BEBEK TUZLAMA ALIŞKANLIĞINI TERKEDİN”

 

Bebeğin gün aşırı yıkanabileceğini de sözlerine ekleyen Arslan bunun bebeği rahatlatarak, uyuttuğunu söyledi. Daha çok Doğu Anadolu’da görülen bebek tuzlama adetinin ise kesinlikle yapılmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Bebek tuzlanınca susuz kalıyor. Bebeği tuzlamanın ölümcül sonuçları olabilir” dedi. Hamile olan anne adaylarına ise x-ray cihazlarından uzak durmalarını tavsiye eden Arslan, metal dedektörlerin ise bir zararının olmadığını söyledi. Arslan program sonunda vatandaşların sorularını yanıtladı.

Bebekler 2

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.