enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
A+
A-

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde kadına yönelik şiddete ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için bir araya gelen Silivrililer, turuncu yürüyüş ile seslerini duyurdu.

Silivri’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen turuncu yürüyüş için çok sayıda kadın, 19 Mayıs Meydanı’nda bir araya geldi. Silivri sahilindeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen kadınlara erkekler de destek verdi. Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşi Ezgi Yılmaz, Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Emre Sarısaltıkoğlu, Harun Akkan, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Ülkü Ocakları İstanbul 6. Bölge Başkanı Erhan Özkök, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vekili Arif Kanık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede ve ayakta

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

YILMAZ: KADINLARIN GÜÇLENMESİ VE GÖRÜNÜR KILINMASI İÇİN DESTEKÇİ OLACAĞIZ

Şiddetin her türlüsünü kınadıklarını vurgulayan Başkan Volkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sözlerime Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde birbirinden kıymetli hanımefendilerle yol yürümekten duyduğum mutluluğu paylaşarak başlamak istiyorum. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra siyasi, ekonomik, sosyal hayatta kadın varsa biz bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden çok daha önce siyasi hayatta aktif rol oynama imkânına kavuşmuştur. Daima kadınların önünü açan bir lider olarak yolunda taviz vermeden yürümüş. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile yad ediyoruz. Bize düşen görev,  kadınları toplumun her alanında karar süreçlerine dâhil etmek için onlara destek vermek.

“BİZ ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Ben seçim kampanyam boyunca hanımefendilerle beraber yol yürüyeceğime söz verdiğimi söyledim, bu sözümü her zaman dile getireceğim. Sizlere elimi uzattım çok şükür elimi tuttunuz. O yakaladığınız el, ellerinizi 5 sene boyunca hiç bırakmayacak. Çünkü şunu biliyorum; kadın denilince güzellik, sevgili, aşk, kız kardeş, anne akla geliyor. Bize düşen görev sizlerle hep bir arada olmak. Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılan yürüyüşler esasında tüm canlılara karşı yapılan bir mücadelenin parçasıdır. Çocuğa, hayvana, her canlıya yapılan şiddete karşıyız. Bu vesileyle yürüyüşümüze katılan bütün hanımefendiler Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü tebrik ediyorum. Her zaman sizlerle yol yrüyecek bir Belediye Başkanı olarak saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.”

Yürüyüş programı burada sona erdi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri, Silivrilileri bilinçlendirmek amacı ile konferans ile devam etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.