enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5002
EURO
34,7280
ALTIN
2.489,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca Millet Bahçesi temeli atıldı

Çatalca Millet Bahçesi temeli atıldı
A+
A-

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner sözünü yerine getirerek vatandaşların kendisinden istediği ilçede olmayan dev bir sosyal alanı ilçeye kazandırıyor. Cumhuriyet Meydanı ve Millet Bahçesi’nin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla atıldı.

Çatalca’nın yıllardır özlemle beklediği dev yaşam alanı Cumhuriyet Meydanı ve Millet Bahçesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Mesut Üner ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Çatalca MHP İlçe Başkanı Halit Tuncay Uğur, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarımız ile il ve ilçeden gelen konukların katılım gösterdiği törenin açılış konuşması Başkanı Mesut Üner tarafından yapıldı.

“Çatalca’mız Adına Teşekkürlerimi Sunuyorum

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner sözlerine, böylesi önemli bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı.

“Çatalca’nın en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal yaşam alanı olduğunu belirten Başkanımız Mesut Üner konuşmasında, “Sayın Bakanım, AK Parti Grup Başkanım, protokolümüzün değerli üyeleri, Muhtarlarımız, Meclis Üyelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımız, değerli Çatalcalılar… Temelini attığımız Cumhuriyet Meydanımız ve Millet Bahçemiz Çatalca’mıza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.

Gerçekten çok mutluyum. Bu mutluluğumun birçok sebebi var. Çatalca’mız sosyal donatı noktasında gerçekten sıkıntıları olan bir yerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerde Çatalca’mıza geldiğinde çok güzel büyüklük yaptı ve şu anda bulunduğumuz alandan kendilerini helikopterle uğurlarken “Bir ihtiyacınız, bir eksiğiniz var mı? “ diye sordu. Biz de kendilerine her yerde olduğu gibi Çatalca’mıza da bir Millet Bahçesi yapar mısınız diye sorduk.

Çok mütevazı ve çok güzel bir ifade ile dedi ki; “Seçimi kazansanız da kaybetseniz de mutlaka Çatalca’ya Millet Bahçesi yapacağız”… Ondan sonra yükümüz daha da fazlalaştı. Çünkü o sözü ondan aldıktan sonra ona bir hediyemiz olması gerekiyordu. 39 tane ilçemizin içinde bizim adımıza burada yaşadığımızdan dolayı Çatalca çok önemliydi ve ona armağan etmek istiyorduk. 2019 seçimlerinde 31 Mart’ta Çatalca’mızı Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Allah razı olsun… Bu süreç içerisinde gerçekten proje noktasında her seferinde bize çok desteği oldu. Sayın Bakanımızın ve Milletvekillerimizin emeği çok büyük.Çatalca adına teşekkür ediyorum. Bu heyecanı bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum.

Akşamları insanların inanın çocuğuyla gideceği hiçbir yer yok Çatalca’da. Ama burada yapacağımız sosyal tesisimizle, kütüphanemizle, çocuklarımızın gezecekleri alanlarla, bisiklet kullanılacak alanlarla çok güzel bir Millet Bahçesi oluşuyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. AK Parti Grup Başkanım Mehmet Muş’a, çok teşekkür ediyorum. Ne zaman Ankara’ya gitsek Milletvekilimiz Sayın Tülay Kaynarca ile beraber bizlerle ilgilendiler.

Sayın Bakanımızın Çatalca’ya sadece bu projesi yok. Çatalca’da yerinde dönüşüm ile daha önce Gece Kondu Önleme Bölgesi olarak ilan ettiğimiz yerlerde de şu anda çalışmalarımız iyi noktaya gidiyor. Çatalca’ya ikinci büyük projemizi de Sayın Bakanımız hediye etmiştir. Bu nedenle de kendilerine ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

Çatalca’mızda projelerimiz devam ediyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temellerini attık, çalışmalar yüzde 50’ye geldi. Bundan 15 gün önce de Spor Bakanlığı’mız tarafından Spor Toto ile beraber bir projemiz daha onaylandı. Çatalca’mızda yaptığımız ve yapacağımız projelerimizle hızlı ve güçlü adımlarla 2024 yılına ilerlemeye devam ediyoruz. Söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştirerek halkımızın önüne çıkacağız. Verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğu ile onlara; bizler verdiğimiz sözleri tuttuk, attığınız oylardan dolayı sizler de hakkınızı helal edin diyeceğiz. Ben şimdiden Çatalca’mıza Millet Bahçemiz hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

TBMM AK Parti Grup Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan yaptıkları konuşmalarla hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut temeli atılan ve çalışmaları devam eden proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Millet Bahçesi’nden 7’den 77’ye Tüm Vatandaşlarımız Yararlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dev projenin temel atma töreninde Millet Bahçeleri fikrinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlere çok önemli bir vizyonu olduğunu belirterek, “2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’umuzda milletimiz ile paylaştığı çok önemli bir proje vardı. Hep yurtdışına gidip gördüğümüz ancak ülkemizde niye yok dediğimiz Milet Bahçeleri, Bölge Parkları… Şehrin göbeğinde, herkesin yürüme mesafesinde ulaşabileceği içinde hoş vakit geçirebileceği genciyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla bir arada olacağı Milet Bahçesi Projelerine biliyorsunuz 81 ilde başladık. Artık bırakın illerimizi ilçelerimizde, beldelerimize bile Millet Bahçesi yapıyoruz” dedi.

Konuşmalarının devamında Bakanımız Murat Kurum, ‘Söz vermek, borçlanmaktır. Çatalca’mızda değerli Başkanımız da açıkladılar bir önceki ziyaretimizde biz,  Çatalcalı kardeşlerimize yakışır bir Millet Bahçesi yapacağız sözü vermiştik. Şimdi hamdolsun o sözü yerine getirmenin, borcunu ödememizin mutluluğunu, huzurunu, gururunu yaşıyoruz.

Kıymetli kardeşlerim, Çatalca zaten tarım alanlarıyla, ormanlarıyla yemyeşil bir ilçemiz. Şimdi Millet Bahçemizi de yaparak inşallah Çatalca’mızın yeşiline yeşil katacağız.

Biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu anlamda Çatalca’mızın yanındayız, hizmetkarıyız. Bize ne zaman ihtiyacı olursa Başkanımıza bir telefon kadar yakınız. Yine aynı şekilde Sayın Vekillerimizle bir uyum halinde Merkezi hükümetin verebileceği tüm destekleri vermeye gayret gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Millet Bahçesi Çatalca’nın Yeşiline Yeşil Katacak

Millet bahçesinin Çatalca’nın yeşiline yeşil katacağını belirten Bakanımız Murat Kurum, “Şu anda Çatalca’mızda temelini attığımız projemiz de çok önemli bir konumda. Hemen belediyemizin yanında, Çatalca’daki bütün vatandaşlarımızın yürüme mesafesinde gelebileceği 46 bin metrekarelik bir alanda projelendirdik. Projemiz, Çatalca’nın yeşiline yeşil, doğallığına doğallık katacak. Millet Bahçemiz bizim çevreciliğimizin en önemli göstergesidir. Bu anlamda içinde yürüyüş yollarının olduğu, çocuklarımızın gülüp neşeyle koşup oynayabilecekleri, biyolojik göletlerimizin olduğu, salıncaklarımızın, kaydıraklarımızın olduğu Çatalca’nın bir araya geleceği, gençlerimizin ders çalışabileceği inşallah büyük bir park olacaktır. Bu Millet Bahçesi hem Çatalca’ya hem bölgeye hizmet edecek bir projedir. Bahçemizde şehir içi ulaşımına entegre, turizme ve uluslararası spor organizasyonlarına hizmet verecek bisiklet ve yürüyüş yolları, park istasyonları yapıyoruz. Millet bahçelerimizi bölgenin özelliğine ve ihtiyaçlarına göre projelendirip hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. İnşallah bu hizmetlerin önemli bir kısmını da Çatalca’daki Millet Bahçemizde yapacağız.

Millet Bahçemiz; yaşlılarımız için, gençlerimiz için, çocuklarımız için ve özellikle engelli kardeşlerimiz için şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyor; bu projede görev alan işçisinden mimarına tüm kardeşlerimize, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’müze, TOKİ Başkanlığı’mıza, Bakanlığımızın tüm çalışanlarına yine Çatalca Belediyemize teşekkür ediyorum. Çatalca Millet Bahçemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleriyle Millet Bahçesinin Çatalca’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Çatalca’ya Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum sözlerinin devamında Çatalca’mız için büyük bir müjde verdi. Türkiye’ye örnek olacak bir projenin Çatalca’da hayata geçeceğini belirterek, “Çatalca’da sadece bu projemiz yok. Bunun dışında; Sosyal Konut Projelerimiz var, Roman vatandaşlarımız için Kentsel Dönüşüm Projemiz var ki o da inşallah örnek olacaktır hem Türkiye’ye hem İstanbul’a. Yine bunun dışında Kaymakamlık binamızı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eli ile yapıyoruz. İller Bankası genel Müdürlüğümüz eli ile Belediyemizin çevre düzenlemeleri olsun, altyapı, üst yapı yatırımları olsun hem hibe hem de kredi desteği vermek suretiyle yardımlarını yapıyoruz. Yine belediyelerimizin vatandaşımıza daha iyi hizmet vermesi gayesi ile tüm araç ve gereçlerine destek oluyoruz. İnşallah tüm bu hizmetlerimiz Çatalca’mıza hayırlı, uğurlu olsun” sözlerini kaydetti.

 

Temel atma töreni Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in Bakanımıza teşekkür hediyesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum program sonrası Belediyemizi ziyaret ederek Başkanımız Mesut Üner ile görüştü ve ilçemizdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

REKLAM ALANI