enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4491
EURO
34,7379
ALTIN
2.437,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP Kurultayının detayları

CHP Kurultayının detayları
10.06.2020
101
A+
A-

Koronavirüs salgını yüzünden ertelenen CHP Büyük Kurultayı için hazırlıklar sürerken detaylar da netleşmeye başladı. Temmuz sonu ya da Ağustos başı yapılması planlanan kurultay, açık alanda ve seyircisiz olacak.

CHP’nin kurultay için üzerinde durduğu tarih 18-19 Temmuz hafta sonu ya da bir sonraki hafta sonu olan 25-26 Temmuz. Ancak CHP yetkilileri, Covid-19 önlemleri altında yapılan kurultay hazırlıklarının bu tarihlere kadar yetiştirilmezse, Ağustos ayının ilk dönemine de sarkabileceğini ifade ediyor.

Tarihe geçecek

Kurultay açısından bir başka önemli unsur ise, seyircisiz yapılacak olması. Böylece, CHP kurultayı “açık alanda” yapılan ilk siyasi parti büyük kongresi olarak tarihe de geçecek. CHP Kurultayı’nda delegeler dışında sadece kurultay alanındaki görevliler ve basın mensupları yer alacak. Kurultayın ilk gününde Genel Başkanlık seçimi, ikinci gününde ise Parti Meclisi seçimi yapılacak.

İki stat öne çıktı

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın CHP yetkililerinden aldığı bilgilere göre Covid-19 salgını için oluşturulan Bilim Kurulu’na danışıldıktan sonra, kurultayın açık alanda yapılabileceği bilgisi alındı. Bunun için de, bin 200’den fazla delege, parti yöneticileri, basın mensupları ve görevlilerin oluşturacağı 2 binden fazla kişinin yer alabileceği Ankara’da bir açık alan aranmaya başladı.

PM Meclisi seçimi çarşaf listeyle yapılacak

CHP kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına bu görev için aday çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Genel Başkanlık adaylığı için delegelerin yüzde 5’inin imzası gerekiyor. Parti Meclisi seçiminin ise, çarşaf listeyle yapılacağı, her CHP seçiminde olduğu gibi kıran kırana geçeceği bekleniyor.

REKLAM ALANI