enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5134
EURO
34,9154
ALTIN
2.441,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Demiral: Verilen bütün vaatlerin takipçisi olacağız

Demiral: Verilen bütün vaatlerin takipçisi olacağız
25.08.2015
103
A+
A-

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral bugün yerel basınla buluştu. Yerel seçimlerden sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyen Demiral, İBB iştiraklerinin Silivri’deki yatırımları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel yönetim ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral bugün ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Demiral’in toplantısına AK Parti Meclis Üyesi Rıfat Kutlu ve İlçe Yöneticileri de eşlik etti. Toplantının başında basın mensuplarına teşekkür eden Demiral; “ Seçim sürecinde siz basın mensubu arkadaşlarımızda siyasetçiler kadar emek sarf ettiniz. Ben bu konuda sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu seçimde Silivri AK Parti oyunu arttırdı.Ama.. “

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral; Bu seçimde beklediğimiz sonucu alamadık. Ama bu seçimde Silivri AK Parti oyunu arttırdı. Yaklaşık iki buçuk aydır teşkilatımız birlikte biz nerde hata yaptık diye istişare toplantıları yaptık. Ama bu seçim sonucunda AK Parti Silivri’de başarılı mı yoksa başarısız mı noktasında değerlendirirsek başarısızlıktır. Mutlaka hatalarımız olmuştur. Hatalarımız var ki başarısız olduk” dedi.

“Seçim startımızı verdik”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demiral; “ Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Biz bu seçimle alakalı startımızı verdik. Henüz adayımız belli değil. Fakat bu ayın sonunda adayımız da belli olacak” dedi. 

“O binayı yapanlar Silivri’ye en büyük kötülüğü yapmışlardır”

Büyükşehir ve Hükümetin hizmetlerini yakından takip ettiğini söyleyen Demiral; “ Hükümetimizin ve Büyükşehir’in hizmetlerinin takibini yapıyoruz. Özellikle Büyükşehir’in Silivri’ye en büyük yatırımı dere ıslahıdır. Dere ıslahı çalışmaları şu anda durdu. Ancak durmasının sebebi tarihi köprüdür. Çünkü Yıldız butik’in bulunduğu binanın temeli köprünün ayaklarıyla bitişik. Bu yüzden o bina özel tekniklerle yıkılması gerekiyor. Ayrıca tarihi köprü ile bitişik olduğu için anıtlar kurulundan da gerekli onay bekleniyor. Geçmişte o tarihi köprünün oraya o binayı yapanlar Silivri’ye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Biz AK Parti olarak Silivri’de tarihi boyunca yapılan yanlışları ve hataları düzeltmek için çalışıyoruz. ” dedi. 

“Biz tarihimize sözde değil, özde sahip çıkıyoruz”

İSKİ’nin Silivri’deki yatırımlarına da değinen Dilek Demiral; “ Silivri’ye 3 tane arıtma tesisi yapılıyor.  Bu arıtma tesisleri 2015 yılına kadar tamamlanmış olacak. Bu Silivri’ye yapılan en büyük çevrecilik yatırımıdır. Alt yapısı eksik olan mahallelerimizin alt yapısı da arıtma tesislerinin bitiminin paraleli ile birlikte tamamlanacak. Çevrecilik beyanat vermekle ya da, belediyeden çay bahçesi almakla olmuyor.

Silivri’de tarihe sahip çıktıklarının da altını çizen Demiral; “ Tarihi Piri Mehmet Paşa Camii ve 32 Köprünün restorasyon çalışmaları son hızla devam ediyor. Biz tarihimizi sözde değil, özde koruyoruz.  Biz tarihimize sözde değil, özde sahip çıkıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Müjdat Gürsu Spor Kompleksinin tam randımanlı olarak sporculara hizmet vereceğinin müjdesini veren Demiral; “ Müjdat Gürsu Spor Kompleksinin ruhsat ve elektrik sorunu vardı. Bu sıkıntı çözüldü. Tesis kısa süre sonra tam randımanlı olarak sporculara ve spor kulüplerinin hizmetine sunulacak” dedi.

“Verilen bütün vaatlerin takipçisi olacağız”

Toplantıda Silivri Belediyesinin çalışmalarına da değinen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral; “ Biz seçimlerde verilen bütün vaatlerin takipçisi olacağız. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın seçimlerde dağıttığı kitapçıklarda yazan vaatler Sarıgül olmadı bu hizmetler de olmayacak bahanesi duymak istemiyoruz. Bu kitapçıklar da yer alan vaatlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve takipçisi olacağız. Silivri halkı da biz de mazeret duymak istemiyoruz” dedi.

Silivri Belediyesi 7-8 bin kişiyi işe yerleştirdik diye afiş asmış.  Bu işe yerleştirme konu İşkur ile ortaklaşa yapılan bir projedir. Sayın Özcan Işıklar astığı afişlerde İşkur’un da adını telaffuz edip, teşekkür ederse daha iyi olur.  Çünkü iş bulma konusu İşkur ortaklığıyla yapılan bir şeydir” dedi.

 

“Hizmet anlamında bir şey yok sadece festival ve eğlence var”

Belediye’nin borç batağında olduğunu da söyleyen Demial; Silivri Belediyesi İller Bankasına 2 trilyon faiz ödüyor. Belediyenin yapılan çalışmaları da borçla yapılıyor. 20 Trilyonluk yatırım bütçesi var ama bu 20 trilyonluk yatırım bütçesi giderine baktığımızda tamamı festival ve kültürel etkinlikleri kapsıyor. Hizmet anlamında bir şey yok sadece festival ve eğlence var” dedi.

“Otopark konusunda kimsenin de engel olduğu yok”

Otopark sorunuyla ilgili de konuşan Demiral; “ İlçe Belediye Başkanının seçim vaatlerinde otopark projesi var. Ancak engelleniyor diye de bir polemik yaratılmak isteniyor. Böyle bir şey yok.  Otopark konusunda kimsenin de engel olduğu yok. O bütçesini hazırlamışta engel mi olunmuş? Bu yatırımlar takip gerektirir. İşinizi takip ederseniz o yatırım mutlaka yapılır” dedi.

İlçe Başkanlığı konusuna da net bir açıklama getiren Demiral; “ İlçe Başkanlığı konusu İl Başkanlığının gündeminden kalktı. Benim ilçe başkanlığım devam ediyor. Ama İlçe Başkanı olmak isteyen arkadaşlarımız olabilir. Bu da en doğal haklarıdır. İstemezler ise sıkıntı olur. Bu demek oluyor ki önümüzdeki kongre çok renkli geçecek” dedi. 

Kendisiyle ilgili de özeleştiride bulunan Demiral; “ Bazen sessiz kaldığım konusunda eleştiriler aldım. Mutlaka eksik kaldığım noktalar vardır. Kimse İlçe Başkanı olarak doğmuyor. Ama her yiğidin de yoğurt yiyişi farklıdır” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.