enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Duayen Başkandan Duayen Kent Bilimciye Ödül

Duayen Başkandan Duayen Kent Bilimciye Ödül
15.10.2015
122
A+
A-

Belediyecilikte 40 yılı geride bırakan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 60 yıldır yerel yönetimler alanında uzmanlık yapan Prof. Dr. Ruşen Keleş’e ‘Kent Bilimine Adanan Ömür’ ödülünü takdim etti.

 

12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’ kapsamında çalışmalarını sürdüren Büyükçekmece

mece Belediyesi, 60 yıldır Yerel Yönetim üzerine çalışma yapan Prof. Dr. Ruşen Keleş’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı düzenledi.

 

‘Kent Bilimine Adanan Ömür’

 

Yerel demokrasi, kentlilik bilinci ve birlikte yaşama alanlarıyla ilgili konuların ele alındığı söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Söyleşi sonrası katılımcılar, Prof. Dr. Ruşen Keleş’i uzun süre ayakta alkışladı.

41 yıldır yerel yönetimler üzerin çalışma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 60 yıllık yerel yönetimler ve demokrasiye büyük katkı sağlayan Keleş’e ‘Kent Bilimine Adanan Bir Ömür’ ödülünü takdim etti. Ödül töreni sonrası konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,”Ben 41 yılımı yerel demokrasiye verdim. Yerel demokrasi anlayışının içine girdiğim günden bu yana benim ve benim gibi birçok belediyecinin yetişmesine vesile olan hatta, kitaplarıyla şehircilik bilgimizi halen doldurmaya çalışan Prof. Dr. Ruşen Keleş’e ‘Kent Bilimine Adanan Ömür’ adı altında bir ödül verdik” dedi.

 

“Yerel Demokrasi, Kentlilik Bilinci ve Birlikte Yaşama”

 

“Yerel Demokrasi, Kentlilik Bilinci ve Birlikte Yaşama” konulu söyleşiye Prof. Dr. Ruşen Keleş’in yanı sıra Mahalli İdareler eski Genel Müdürü ve eski Uşak Valisi Kayhan Kavas da konuşmacı olarak katıldı. Üniversite öğrencileri ve Büyükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, vatandaşların toplum hayatına ve yerel politikaya dahil edilerek katılımcı bir kültürün yaygınlaştırılması, daha açık ve saydam bir karar verme sürecinde katılımları gibi konular ağırlık kazandı.

 

001 002 003 004

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.