enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KENT KONSEYİ’NDEN PROJE TOPLANTISI

KENT KONSEYİ’NDEN PROJE TOPLANTISI
Silivri Kent Konseyi proje değerlendirme toplantısı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Silivri Kent Konseyi proje değerlendirme toplantısı düzenledi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da katıldığı toplantı Silivri Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kent Konsey Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, bir sunuş yaparak projeleri aktardı. Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve Engelsiz Meclisi’nin kurulması, ilçede tarıma ve turizme yönelik projelerin geliştirilmesi, Silivri tarihini konu alan çalışmaların yapılması, Silivri köylerinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılması gibi ana başlıklar konuşularak tartışıldı; “Marka Kent Silivri” vurgusu öne çıktı.

YILMAZ: “DAHA YAŞANABİLİR BİR SİLİVRİ”

Proje değerlendirme toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu mesajları verdi: “Şehrin tüm paydaşları burada. Ana fikir, hedef belli; daha iyi yaşanabilir bir Silivri. Bununla birlikte Silivri dışında bulunan insanların ömrünün bir bölümünde yaşamayı arzuladığı bir Marka Kent, bir tatil yeri olarak da herkesin görmek istediği bir Silivri… Mutlu Silivri, mutlu çocuk hayali kuruyoruz. Silivri’yi sadece merkezden ibaret görerek yönetirsek, şehre ihanet etmiş oluruz. Kurfallı Mahallesi’nden, Bekirli’sine, binlerce tarihi içinde bulunduran merkezine kadar bütüncül bir anlayışla Silivri’nin sahilini, plajlarını, tarım alanlarını önemseyip marka bir kent yaratmalıyız. Kurfallı Mahallemizdeki bir hanımefendiye söylediğim gibi bu şehirde yaşayan çocuklar benim çocuklarım. Merkezde doğan çocukla, Kurfallı’da doğan çocuk aynı şartlara sahip olmalı.

KÜLTÜR VE SANATSIZ BİR ŞEHİR OLAMAZ

Tiyatrolar oynatmalıyız. O tiyatrolarda ben de yer almak istiyorum. Bu yaz her mahalleye yazlık sinemaları götürdük. Sizin de beni zorlamanız lazım. Tiyatroyu önemsiyorum, kültür sanatı, sporu önemsiyorum. Bunlardan yoksun bir şehir olamaz. Kültür merkezi, spor salonu, köprü, baraj ne yaparsanız yapın kültürel anlamda içlerinin doldurulamayacağını, boş dört duvardan ibaret binalara dönüşeceğini düşünüyorum. Ecdadın emaneti Silivri’miz tarihi bir zenginlik. Bugün toplantı yaptığımız yer gibi tarihi dokulara değerlere sahip çıkacağız. Çok güzel restore edilmiş, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çünkü bunlar o kenti özel yapan zenginlikler.

SİLİVRİ’Yİ KORUMA ANLAYIŞIYLA HİZMET EDECEĞİZ

Bunun yanında bir tarım ve turizm şehriyiz. Organik tarım ve hayvancılığın yapıldığı, herkes tarafından bilinen ve organik ürünleri almak için insanların buraya geldiği bir kent olmalıyız. Bunları yapabilmek için dert edinmemiz lazım. Kent Konseyi ve belediyemizin el birliğiyle şehri bu oyunun içine çekmemiz lazım. Biz çevreye duyarlı, yeşile duyarlı, imar rantını kesinlikle şehre sokmadan, Silivri’yi koruyup ve kollayıp, kültürü sanatı ile bu şehri yaşatmalıyız.

7/24 YAŞAYAN BİR ŞEHİR

Silivri’de yaşayan herkesi, Kent Konseyimizde olduğu gibi aynı hassasiyetle, birlik ve beraberlik içinde aynı geleceğe adım atacak hale getirmemiz lazım. Bu yaptığımız toplantıların benzerlerini okullarda, sivil toplum örgütlerinde, meslek odalarında yapılması lazım. Aynı zamanda sahada uygulamalı olarak organizasyonlar ile 7/24 yaşayan bir şehir olmalı Silivri. Güvenli okul, güvenli sokak, huzurlu bir kent… Bunlar çok önemli. Ben sizlere tüm destekleri sağlamaya hazırım. Projelerimiz var. Bu projeleri yavaş yavaş da olsa hayata geçirmeliyiz. Bir köyden başlamalı, işin bir ucundan tutmalıyız. Sizlere büyük görev düşüyor. Her zaman söylediğim gibi pergelin sabit noktasında, herkese eşit, iyi olan güzel olan her şeye koşan bir başkan olacağım. Siyasi kaygılardan uzak bir yönetim anlayışı ile bu şehri yöneteceğiz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.