enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçükçekmece Belediyesi Enerji Kimlik Belgesine Kavuştu

Küçükçekmece Belediyesi Enerji Kimlik Belgesine Kavuştu
14.02.2017
98
A+
A-

Türkiye’nin ilk BREEAM Yeşil sertifikalı kamu binası olan Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası, ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne kavuştu.

 Türkiye’nin ilk BREEAM Yeşil sertifikalı kamu binası olan Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası, ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne kavuştu.

2014 yılı başında inşaatı tamamlanan Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Enerji Kimlik Belgesi’nde, Enerji Etüdü ile Otomasyon Sistemleri Etüdü çalışmalarında Türkiye’de enerji verimliliği alanında çalışma yapan EVD ile mekanik etüt firmalarından İDETEK’i tercih etti.

Kimlik belgesini Besim Müftüoğlu teslim aldı

Bu kapsamda iki ay boyunca belediye binasında yapılan ölçümler ve incelemeler sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu’nu makamında ziyaret eden firma yöneticileri, Küçükçekmece Belediyesi ‘Enerji Kimlik Belgesi’ni Besim Müftüoğlu’ na takdim etti. Ayrıca EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Birsen Bakır ve firma yöneticisi Burak Balkın tarafından “Belediye Binasının Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi” konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalara elektrik mühendisi olan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası bünyesindeki tesis yöneticileri ile teknik yetkililer de destek verdi.

İki ay boyunca yapılan çalışmalar ise şunlar oldu:

Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası yöneticilerinin ‘Enerji Verimliliğine’ olan ilgisi ve binanın özellikleri gereği tabi olduğu yükümlülükleri yerine getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı BEP TR sistemine tesise ait bilgiler girilerek, resmi ‘Enerji Kimlik Belgesi’ çıkarıldı.

Ayrıca tesiste enerjinin nerede ve nasıl tüketildiğinin mühendislik ölçümleriyle belirlenmesi, raporlanması ve iyileştirme önerilerini içeren ‘Enerji Etüdü’ yapıldı. Mekanik Etüt ölçümlerinde tesisin sahip olduğu ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, enerji izleme gibi sistemlerinin bağlı olduğu otomasyon sistemlerinin senaryoları, çalışma ve kullanım şekilleri farklı ve ileri mühendislik yaklaşımları ile incelenerek, tesise bazı verim arttırıcı önerilerde bulunuldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.